Peamised põhjused, miks paljudel naistel näonahk koorub

Naine
Copy
Et näonahk püsiks alati särav ja kaunis, tuleks kindlasti muuta oma toitumist ja eluviisi.
Et näonahk püsiks alati särav ja kaunis, tuleks kindlasti muuta oma toitumist ja eluviisi. Foto: Shutterstock

Paljud naised on mingil eluperioodil kooruva näonahaga kimpus olnud. Sageli ei teata, et probleemi põhjuseks võivad olla nii seesmised kui välised tegurid.

Dermatoloogide juurde jõuab aeg-ajalt ikka naisi, kes kurdavad, et nende näonahk kisub ja koorub. Peamiselt tähendab see seda, et näonaha vereringe on häiritud, toitumine on tasakaalustamata, tarbitakse liialt süsivesikuid või juuakse üleliia palju kanget kohvi või teed. Lisaks võivad naha koorumist põhjustada ka hormonaalsed rikked, vähene valgu tarbimine, aga ka teatud vitamiinide üleannustamine.

Väliste põhjustena toovad spetsialistid välja igapäevased kodused näohoolduse harjumused ja agressiivseid keskkonnategureid, nagu ultraviolettkiirgus ja temperatuurimuutused.

Sellega seoses on soovitatav piirata päikese või pakase käes viibimist ning kosmeetikatoodete valikul küsida nõu dermatoloogilt. Lisaks on soovitatav juua piisavalt vett, mitte järgida eksptreemselt rangeid dieete, loobuda näksimisest, püüda vältida stressirohkeid olukordi ja hooldata oma nahka korrapäraselt, kuid hellalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles