Teismelisena emaks saamisega on seotud palju müüte, kuid milline on olukord Eestis tegelikult? Postimees Naisele jagas oma lugu tänaseks kolme lapse ema, kes jäi esimest korda lapseootele vaid 15 aastaselt. 

Nagu paljudel teistel emadel, on ka meie 27-aastasel loo kangelannal käed ja jalad koguaeg tööd täis. Siiski tunnistab ta, et ei vahetaks oma elu millegi muud vastu. Ka mitte seda, et ta väga noorelt oma esimest last ootama jäi.

Kas sinu esimene laps oli planeeritud või kirjelda palun, kuidas elu nii läks?

Oma esimese lapse sünnitasin ma siis, kui olin äsja 16-aastaseks saanud. Poeg sündis kuumal suvekuul. Mäletan seda seetõttu nii hästi, et vaatasin kadedusega, kuidas teised sooja suve nautisid. Ise olin see aeg lõpurase ja pigem peitsin end sooja eest, kuna väga raske oli olla.

Lapseni viis mind tolle aegne hooletus ja ükskõiksus. Olin mässumeelne teismeline, kes kodus praktiliselt ei viibinudki. Kodus olid asjad sassis ning, et sellest eemale saada, elasin ma juba väga varakult selliselt, et vanemad ei teadnudki enamus ajast kus ma olen, kellega ma olen ja mida ma üldse teen...​

Kommentaarid (1)
Copy