Nadežda Taarna elukäik oli uskumatult kurviline – kuidas sai kaunist baleriinist riigireeturi naine? Mida tähendas elu sõjapõgenikuna? Temperamentse naise soontes voolas mustlase verd ning tema värvikas saatus teeb põnevusega silmad ette nii mõnelegi filmile.

See oli aastal 1925 kui Nadežda Taarna kohtus sihvaka ja seltskondliku leitnandi Nikolai Trakmanniga. Noorele armunud tütarlapsele ei lugenud isegi see, et Nikolai oli juba abielus olnud ja lahutatud. Nikolai oli oma noorest naisest kümme aastat vanem, kuid päritolult samasugune Eesti juurtega venemaalane nagu Nadeždagi. Nikolai Trankmann oli osa võtnud Vabadussõjast. Kosimise ajal sellest ilmselt juttu ei tehtud, et 1919. aastal oli Nikolai väejooksu eest sõjavälja kohtuga 10. aastaks sunnitööle mõistetud ühes ohvitseri aukraadi kaotusega.

Loe ka seda: Inimröövijad matsid ärimehe tütre elusalt

Oma süü lunastas noormees vaenlase ohtliku läbimurde likvideerimisega Pihkva rindel, näidates seal üles isiklikku vaprust. Nikolaile anti patud andeks ja ülendati ta vahvuse eest lipnikuks. 1925. aastal sai selle eest isegi Vabadusristi rinda.

Ainus, mis Nadežda ellu ebakõlasid tõi, olid abikaasa poolt tekitatud mured. Kord liikusid ringi kuulujutud sellest, et ta oli linnapea sünnipäeval liigselt purjutanud, siis jälle kasiinos piiripidamatult pidutsenud. Saladuseks ei jäänud ka rohkearvulised kõrvalehüpped. Kuid suuremad mured ootasid alles ees...

Kommentaarid
Copy