Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Kaks salajast koostisosa sparglikasvatajalt, et krõmps köögivili eriti hõrgult mekiks

Spargel kuulutab kevadet
Spargel kuulutab kevadet Foto: Shutterstock

Spargli hooaeg on tasapisi kätte jõudmas. Soome suurima sparglifarmi perenaine Virpi Karlsson paljastas MTV-le, milline on tema arvates parim viis spargli küpsetamiseks. Nii et haara turult või poest punt sparglit, pane siinsed näpunäited kõrva taha ja anna meile teada, kuidas maitses. 

Kuidas siis põllumehed ise oma kasvatatud sparglit söövad? Parim viis selle valmistamiseks on Virpi Karlssoni sõnul spargli keetmine.

Klassika on spargel hollandi kastmega. Virpi sõnul on tema poja lemmikud aga hoopiski peekonisse keeratud ja pannil röstitud sparglivarred. 

Tagasi üles