ETTEVAATUST ⟩ Need toiduained on tühja kõhuga süües ohtlikud

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Kui kõht on tühi, pole paljudel vahet, mida nad esimese asjana suhu pistavad. Siisk manitseb toitumisnõustaja Elena Solomatina, et mõned toiduained võivad tühja kõhuga tarbides ohtlikud olla. 

Toitumisspetsialist hoiatas, et tühja kõhuga tuleks vältida tsitrusvilju ja kohvi. See on tingitud asjaolust, et sidrunis ja teistes tsitrusviljades sisalduv hape on söögitorule ja maole ärritav. Selle tulemusena võib tekkida või süveneda gastriit.

Tühja kõhuga ei tohiks juua ka kohvi, isegi kui kallad sellele piima peale. Kohv on üsna agressiivne jook. Paljud on harjunud kombineerima hommikust kohvi suitsugaga – ka see mõjub kõhule halvasti.

Toitumisnõustaja soovitas tühja kõhuga mitte juua teed, magusaid gaseeritud jooke ja tavalist gaseeritud vett. Samuti ei tohiks tema arvates päeva alustada apelsinide, ingveri, sidrunite, ananasside, mandariinide või hapude õuntega.

Hommikusöögiks tasub eelistada kaerahelbeputru, muna, maitsestamata jogurtit marjadega, köögivilju ja teisi tervislikke alternatiive. 

Loe ka: Küpsetatud Kreeka omlett spinati ja fetajuustuga

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles