Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Toitumisnõustaja lükkas ümber müüdi munakollaste kohta

Munakollase eraldamine -valgest
Munakollase eraldamine -valgest Foto: Shutterstock

India toitumisteadlane Nmami Agarwal lükkas ümber müüdi, et munakollased on ebatervislikud.

Oma kehakaalu jälgivad inimesed väldivad sageli munakollast, sest usuvad, et nende tarbimine põhjustab südame-veresoonkonna haigusi. See on tingitud asjaolust, et need sisaldavad kolesterooli, mille liigtarbimine põhjustab veresoonte ateroskleroosi.

Agarwal usub, et munakollaste positiivsed omadused kaaluvad üles nende puudused. Tema sõnul sisaldavad need lisaks kolesteroolile elutähtsaid A-, D-, E-, K-, B9- ja B12-vitamiine ning oomega-3 küllastumata rasvhappeid. Tänu sellele vähendavad nad seedehäirete ja nägemishäirete riski.

Toitumisspetsialist soovitas süüa avokaadoga pošeeritud munakollasi. Ta usub, et see toitev ja maitsev roog võib olla suurepärane algus päevale. Lisaks saab seda süüa tervisliku vahepalana. 

Tagasi üles