Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Populaarse toidugrupi väljajätmine õhtusöökide seast vähendab noorelt suremise riski

Rikkalik laud
Rikkalik laud Foto: Shutterstock

Uuring näitas, et inimestel, kes söövad õhtuti palju töödeldud lihatooteid, on oluliselt suurem risk haigestuda südamehaigustesse.

See tähendab, et inimesed võiksid elada kauem, kui jätavad õhtusöögist välja väga töödeldud lihatooted.

Rasv võib põhjustada veresoonte paistetust ja tõsta pulsisagedust, tekitades südamele üleöö täiendavat survet, kui see peaks puhkama, selgitatakse uuringus.

Töödeldud liha hulka kuuluvad sellised toidud nagu peekon, burgerid, sink, valmistoidud ja pepperoni, kuid mitte kodus valmistatud lihatoidud, nagu ahjuliha või karbonaad.

Uuringus lisati, et ideaaljuhul peaksid inimesed õhtusöögiks oma tervise turgutamiseks sööma ohtralt just rohelisi köögivilju, näiteks ube, brokolit, lehtkapsast ja spinatit. 

Selgus, et inimestel, kes sõid õhtuti kõige rohkem töödeldud liha, oli keskmisest 74 protsenti suurem tõenäosus surra südamehaigustesse.

Tagasi üles