NAISTEJUTUD Astroloog: «Algas uus ajastu, kus kõik saavad võrdseks»

Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy
Naistejutud saates on külas astroloog Margit Korbe
Naistejutud saates on külas astroloog Margit Korbe Foto: Postimees/ Konstantin Sednev
  • Kuidas astroloogia meid aidata saab?
  • Teadmine annab inimesele 3 suurt eelist
  • Iga inimene on täiesti unikaalne, sama tähemärk näitab vaid väikest osa

Kas astroloogia on ajupesu või kasulike kosmiliste vihjete varasalv? Arvamused jagunevad kirglikult kaheks sageli selle põhjal kui palju konkreetne inimene tähetarkusega kokku puutunud on. Ja ajupesuks ei saa seda tuhandeid aastaid vana ala pidada juba sel lihtsal põhjusel, et see ei kirjuta inimesele mitte kui midagi ette. Annab vaid vihjeid, kuidas ennast paremini tundma õppida. Saates on külas Postimees Naine portaali astroloog Margit Korbe. Saatejuht (ja sel korral ka astroloogiline katsejänes) Kristina Herodes.

Margit Korbe on tähetarkust uurinud lapsest peale, tänaseks on tal kogemust juba paarkümmend aastat. Kuid inimeste huvi selle maailma vastu on kõvasti kasvanud just nüüd. «Mulle tundub, et üldse inimene on ärkamas rohkem sellele, et iseennast tundma õppida. Seda ma tunnetan ja näen seda tähtedest. Seda võib seostada Veevalaja ajastuga, milles me juba oleme.»

Veevalaja ajajärgus on inimeste ülesanne iseennast leida. Kõik inimesed saavad võrdseks ja võrdse võimaluse ennast väljendada. Igaühel on oma hääl. Kaovad suured liidrid ja figuurid. Inimeste ülesanne on leida üles individuaalne säde iseendas ja õppida end paremini mõistma.

«Lõppes Kalade ajastu, millele oli iseloomulik see, et on iidolid ja suured juhid,» selgitab astroloog. «Ning inimestel oli usk, vahel ka pime usk kellessegi, kes teda juhib.» Praegu pole pimeda usuga enam midagi teha.

Muutunud on ka valitsev element: «Kaks metalli aastat oli, kaks vee aastat on ees. Metall on nagu mõõk, mis eraldab ja lõikab, aga vesi ühendab meid. Inimesed muutuvad teineteise suhtes pehmemaks ja empaatilisemaks.»

Astroloog Margit Korbe.
Astroloog Margit Korbe. Foto: Konstantin Sednev

Astroloogiale on huvitaval kombel kõige rohkem kahju teinud horoskoopide suur populaarsus. Pinnapealsed ja üldistavad soovitused, mida veidi lahmivas laadis ja pelgalt tähemärgi alusel antakse. «See on meelelahutuslik astroloogia,» selgitab Margit Korbe leebelt. «Ja meelelahutusena võikski seda võtta. Aga astroloogial on olemas ka palju sügavam sisu.»

Margit Korbet on võimalik kuulata Sodiaagisosinate laivil, mis toimub 10.02 2022 kell: 20.00 Odeon Baaris Koplis.

Inimesi pole vaid 12 tüüpi, igaüks on unikaalne

Peamine eksiarvamus, et inimesed peaksid 12 tähtkuju kaupa sarnased olema ei ole seega vähimalgi määral tõde. Mida siis tähtedest teada saab? «Oh, seal on väga palju,» elavneb astroloog. «Saab vihjed erinevate eluvaldkondade kohta, mis suunas kellelgi on parem liikuda ja kuhu mitte minna. Aga mitte selles mõttes, et astroloogia ütleks sulle täpselt: mine sinna, hakka selleks ja abiellu sellega, mitte niimoodi!»

Ka need asjad, mis pealt paistavad halvad, saab süvenedes enda kasuks pöörata. Võtame näiteks Saturni. «Saturni tihtipeale kardetakse,» räägib astroloog. «See karm planeet, mis piirab, on raske ja tõsine. Kuid Saturn annab võimaluse midagi luua, mis püsiks.» Ka väga positiivseks peetud planeedid pole seda lõpuni. «Võtame Veenuse, seda peetakse väga heaks. Aga kui Veenus on kaardis väga tugev, siis võib inimene kaotada ennast naudingute otsimisse ja ta ei suuda luua midagi, mis oleks ajas püsiv. Võivad tekkida sõltuvused. Igal heal on oma varjupool ja igal halval on oma hea külg.»

Kõik inimesed sünnivad oma annete kapitaliga, millest paljud on varjatud. Tähtede antud märke teades on lihtsam mõista oma eduvõimalusi ja valikuid, miks mõni teema otsekui vaevata edeneb, teine aga aina takistuste taha kinni jääb. 

Loe ka seda: Kadedus on kasulik: «Kui olen kade ja vaatan ausalt peeglisse, siis tegelikult ma hoopis...»

Astroloogia annab inimesele tagasi tema enda jõu ja mõistmise, et inimene ise pole süüdi. Ta pole eksinud ega kadunud, olud võivad olla ajutiselt rasked. Kuid need murrangulised ajad on muutumas.  Kui tead oma täpset sünnihetke ja kohta saab välja uurida inimese kosmilise koodi. «Kõik planeedid asuvad inimese sünnihetkel kusagil märgis ja lisavad oma killu tervikusse, milline see inimene on. Majade süsteem näitab erinevaid eluvaldkondi. Kõik planeedid on täiesti individuaalsed, lõplikke vastuseid suurest horoskoobist ei leia.»

 Kuula ka seda: Üllatav põhjus, miks väliselt edukad ja säravad mõnikord enesetapu teevad

Päikesemärk on ainult jäämäe veepealne osa

Teeme katse kui palju erinevat peitub tähemärgis ja sünnikaardis. Võtame katsejäneseks Kristinka. Peaks olema selline kergemeelne, armas ja otsustusvõimetu Kaalude esindaja. Kuid see pilt on väga petlik! «Näiteks kuu on kaksikutes,» räägib Margit. «See näitab, et inimesel on väga suur vajadus oma tundeid sõnades jagada. See on tohutult oluline!» Raske oleks vastu vaielda. Selgub, et kõigi Naistejuttude podcastiga seotud fanaatikute Kuu on Kaksikutes, samamoodi on Dagmar Lambil ja Heidi Ruulil.

Kolm naist, kellel on vaja rääkida. Astroloogia annab vastuse, miks see nii on.
Kolm naist, kellel on vaja rääkida. Astroloogia annab vastuse, miks see nii on. Foto: Naistejuttude sõbrad

Tõusumärk jätab esmamulje, mis inimesest jääb. Kristinkal on see Vähis. «Vähi tõusumärgist õhkub usalduse tunnet, inimesed tahavad end sulle hästi kergesti avada. Vähi aura loob soojust ja kodulikkust, sa lihtsalt usaldad seda instinktiivselt.»

Kuid tervikpilt pole kaugeltki ohutu - Margit näeb sünnikaardist äärmiselt tugevat Skorpioni mõju. «Skorpionis on kaks isiklikku planeeti Veenus ja Marss. Kaalud on pealt pehme, aga Skorpion on väga intensiivne tuli seal sees. Skorpionil ei ole takistusi, ta on kõige tugevam vee-element. Ja see tõmbab äärmuslike kogemuste poole, tal on vaja tunda piirsituatsioone, et end proovile panna. Lisaks on Skorpionis Kuu Põhjasõlm, millest tuleb vajadus tugevatesse emotsioonidesse sukelduda, et neid mõista. Ja Skorpion on ka üks kõige seksuaalsem märk.» 

Kuula ka seda: «Kui peale kireööd paistis mõni sinisem koht, siis olin kohutavalt õnnelik. See oli ju märk...»

Ajalooliselt on paljudes kuningakodades olnud abiks astroloog. Ka täna pole see muutunud, üha enam arvestatakse tunnetuslikke tarkusi nii äris kui riigi tasandil, lihtsalt sellest pole kombeks rääkida. Kolm eelist, mille astroloogia annab: sa oskad iseennast paremini mõista, sa oskad oma kaaslaste eripäradega paremini arvestada ja oskad oma plaane paremini ajastada. Planeetide seisud mõjutavad päris palju seda, mil määral miski hakkab kasvama või kärbub, kuid vastutus, valikuvabadus ja otsustamisõigus on ja jääb alati inimesele endale.

Kes armastavad enda astroloogia alaseid teadmisi laiendada saavad igal esmaspäeval kuulata podcasti «Sodiaagisosinad». Saad teada, mida sel nädalal on tark teha ning samuti selgitatakse iga kord lahti mõni tähetarkuse mõiste. Kuula:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles