PROOVI JÄRELE ⟩ Sõjaväelaste nipp, mis aitab uinuda vaid kahe minutiga (4)

Naine
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kas teil on raskusi öösel magama jäämisega? See TikTokis populaarne nipp peaks aitama antud probleemi lahendada. 

Keskmisel inimesel kulub uinumiseks 10-20 minutit. Kui teie olete aga seda tüüpi inimene, kes voodis muudkui vähkreb ning magama jäämiseks kulub enam kui 45 minutit, siis võite tunda kergendust, sest alljärgnev nipp peaks une tooma vaid kahe minutiga. 

Tiktokkeri Justin Agustini sõnul on sõjaväes välja töötatud tehnika, mis aitab sõduritel – eriti hävituslenduritel – uinuda igal ajal ja igas kohas, isegi lahinguväljal.

Selle tehnika tutvustamiseks on Agustin avaldanud paariminutilise videoklipi. Mehe väitel töötab see lausa 96 protsendil inimestest, kes seda valdavad.

Esmalt tuleb Agustini sõnul oma keha rahustada ja seejärel süstemaatiliselt lõdvestuda, lülitades välja iga kehaosa pealaest jalatallani. 

Alustada tuleb otsaesist, seejärel liikude edasi silmade, põskede ning lõualuu poole, keskendudes samal ajal hingamisele. Kui pea on lõdvestunud, on aeg kaela ja õlgade käes. Niimoodi toimides jõuate lõpuks jalataldadeni välja. Erinevaid kehaosi lõdvestades on Agustini sõnul tähtis kujutada ette, kuidas soe tunne vaikselt mööda teie kehaosi alla liigub.

Kui keha on täielikult lõdvestunud, siis on mehe sõnul aeg puhastada ka oma meeled igasugusest stressist. Selle tegemiseks tuleb mõelda kahele stsenaariumile: 

1. Lebate kanuus rahulikul järvel ja teie kohal on ainult selge sinine taevas

2. Lamate mustas sametist võrkkiiges kottpimedas toas

Kui märkate, et teie mõtted kerkivad pidevalt esile ja tunnete end neist segatuna, korrake 10 sekundi jooksul sõnu «ära mõtle».

Ja ongi kõik. Agustini sõnul peate seda tehnikat harjutama igal õhtul kuus nädalat, et sellest tõeliselt aru saada.

«Olen sõjaväelane ja mulle õpetati seda. Mul oli ka kolledžis psühholoogiaõpetaja, kes seda õpetas. see kindlasti töötab,» kinnitas üks vaataja tehnika toimet. «Ma ei teadnud, et see on sõjaväelaste asi. Üks kolledži professor rääkis mulle sellest. Jään magama enne, kui jalgadeni jõuan,» lisas teine. 

Seega, miks mitte ka ise proovida? Head katsetamist!

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You - Petit Biscuit
Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles