Viis võimalust, kuidas kiiremini uinuda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kvaliteetne uni on äärmiselt oluline ning une headuse juures mängib suurt rolli ka uinumine. Kui unedemaale minek on alati vaevarikas, siis loe health.com koostatud nimekirja parema uinumise nippidest.

Summuta häiriv müra

Norskav abikaasa, liiklusmüra või kella tiksumine hoiab kergesti üleval. Proovi see summutada kas kõrvatroppide või rahuliku muusikaga.

Valmista oma keha ette

Kui hakkad voodisse heitma, siis proovi keha rahustavat tehnikat, soovitas Seattle unemeditsiini keskuse juhataja Catherine Darley. Pinguta oma varbaid ning loe seitsmeni, seejärel lõdvestu. Korda seda liigutust iga lihasgrupiga, varvastest kaelani välja.

Tee märkmeid

Su päevane rutiin sõltub sellest kui hästi magad. Unepäevik võib aidata sul seoseid leida, soovitas psühholoogiaprofessor ja uneraamatute autor Stephanie Silberman. Kirjuta üles palju iga päev kohvi jood, millal ja kui palju trenni teed, mida sööd, millal magama lähed, millal üles ärkad ning mitu tundi magad.

Hoia õhk jahedana

Inimesed uinuvad kiiremini ja magavad paremini kui toatemperatuur on jahedam, ütles Silberman. Nii et kui sul on külm, siis võta kasutusele paksem tekk, kuid las toatemperatuur olla pigem natuke jahedam.

Lõõgastu õigesti

Selle asemel, et argipäevamuredele mõelda kuni magama heitmiseni, proovi need ärritavad mõtted peast saada vähemalt kaks tundi enne magama minekut. Nii ei tööta su mõistus täisvõimsusel, ütles Darley. Vahetult enne voodisse minekut proovi rahustavaid harjutusi. Näiteks kujuta end ette rannas lebamas ja päikese käes põõnamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles