HOIATUS See koostisosa kohvi sees põhjustab kehas põletikku

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Mida sina kohvi sisse lisad?
Mida sina kohvi sisse lisad? Foto: Shutterstock

Olenemata sellest, kas jood seda sõpradega kohtudes või lihtsalt päeva alustades, on kohv enamiku inimeste igapäevaelu vajalik osa. Värskelt valmistatud kohvil on mitmeid tervisega seotud eeliseid, kuid on üks koostisosa, mis selle joogi sisse lisatuna ohustab sinu tervist.

Mõned kohviga kokkukäivad lisandid võivad ärritada ja tekitada terviseprobleeme, sealhulgas põletikku. New Yorgi arst dr Mark Iwanicki ütleb, milline on parim viis kohvi joomiseks, et saaksid selle kasu maksimeerida ja negatiivseid mõjusid minimeerida.

«Kohvi kasulikkust tervisele on uuritud palju, mis kõik on peamiselt seotud kohviubades sisalduva suure hulga antioksüdantidega. Kohv on üks peamisi viise, kuidas enamik inimesi toidust antioksüdante saab. Antioksüdandid aitavad vähendada põletikku ning siduda DNA-d ja valke kahjustavaid vabu radikaale meie kehas,» ütleb dr Iwanicki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles