Fotograaf Olga Makina (54) korraldas sõjakäigu kokku valetatud ilu vastu. Koos Tiina Ristimetsaga valmis neil äsja raamat «Aeg. Teekond nimega Naine».

«Null fotoshopi,» hüüatab Makina tuliselt. «Null! Tahan võidelda üleretušeeritud nägude terroriga. Tahan tabada ilu, mis on tõde. Me hakkame seda juba unustama.»

Miks sa tundsid, et tahad vananemisest raamatu teha?

Sest 50. eluaastast alates saab kogu elust ainult ellujäämine. Muutub tervis, välimus, keha – kõik! Hormonaalne muutumine mõjutab kõike. See on individuaalne – mõni ei pane väga tähelegi, aga teine laguneb täielikult tükkideks. Tekib tunne: «Nüüd on kõik, öö on käes, babulja!»

Liina Orlova-Hermaküla (80) pole aastatega kaotanud ei ilu, reipust ega sära. Miks aga see nii paljude naistega juhtub, miks me ennast ise maha kanname? "Aeg. Teekond nimega Naine"
Liina Orlova-Hermaküla (80) pole aastatega kaotanud ei ilu, reipust ega sära. Miks aga see nii paljude naistega juhtub, miks me ennast ise maha kanname? "Aeg. Teekond nimega Naine" Foto: Olga Makina

Kuidas sa ise 50. eluaasta künnisele jõudmist tunnetasid?

Üks tore hommik ma ärkasin ja sain aru, et mu keha on hakanud koost lagunema. Mitte midagi ei saa enam tasuta. Mõistsin, et pean oma elu täielikult muutma ja otsekohe...

Kommentaarid (2)
Copy