Vägistamissüüdistuse eest põgenev prints Andrew jäi lapselapse sünnist ilma

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Prints Andrew selle aasta aprillis.
Prints Andrew selle aasta aprillis. Foto: Pool New/Scanpix

61-aastase prints Andrew tütrel printsess Beatrice’il sündis eile esiklaps. Värske vanaisa oma teise lapselapse sünnist osa ei saanud, kuna peidab end 800 kilomeetri kaugusel Šotimaal.

Prints Andrew peidab end Šotimaal Ameerika Ühendriikide juristide eest, kes tahavad talle üle anda kohtukutset süüdistusega vägistamises. Eile ütles kuninglikule perele lähedalseisev allikas The Sunile: «Prints Andrew on teinud üsna selgeks, et ta ei kavatse Balmoralist lahkuda.»

Allikas lisas: «Paistab, et talle on antud nõu peidus püsida ja kogu asjast [sünnitusest] eemale hoida.»

Andrew’ga on seni kuninganna Balmorali residentsis aega veetnud ka eksabikaasa Sarah Ferguson, kes on mehele toeks olnud. Siiski võttis ta ette reisi Westminsteri haiglasse, et tütrele sünnitusel toeks olla.

33-aastasel Beatrice’il sündis eile 2770 grammi kaalunud tütreke. Tema nime pole veel teada antud. Beatrice on troonipärimisjärjekorras üheteistkümnes.

Prints Andrew’d süüdistab vägistamises naine nimega Virginia Giuffre, kes oli süüdi mõistetud pedofiili Jeffrey Epsteini inimkaubanduse ohver. Süüdistuse kohaselt sunniti naist printsiga seksima, kui ta oli vaid 17-aastane.

Andrew on süüdistusi eitanud, kuid juttude järgi on jõudnud oma juriidilise kaitsestrateegiaga kriisini. Briti kõrgem kohus on andnud tema advokaatide meeskonnale nädala, et süüdistusele vastata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles