Putini eksnaine sai kohtus Burger Kingilt lüüa

Dagmar Lamp
, Postimehe teemaveebide juhataja
Copy
Ljudmilla Putina aastal 2007 Saksamaal.
Ljudmilla Putina aastal 2007 Saksamaal. Foto: via www.imago-images.de/imago images / Sven Simon/Scanpix

Mõned nädalad tagasi vahendasime, et Venemaa presidendi Vladimir Putini eksnaine Ljudmilla Otšeretnaja on kohtusse kaevanud Burger Kingi kaubamärki omava firma Burger Rus LLC.

Otšeretnajale kuulub 99 protsenti firma Meridian osakutest. Just see firma esitas kohtule hagi, nõudes Burger Rus LLC-lt 5,5 miljonit rubla (61 100 eurot). Burger Rus LLC on osa Burger Kingi Venemaa ketist ning võlg tekkis Meridiani väitel Moskvas Vozdviženka tänaval asuva hoone üüri maksmata jätmisest.

Kohtusse esitati veel kaks võlanõuet – Jaapani restorani Wabi Sabi (pool miljonit rubla ehk umbes 5500 eurot) Gallery Alex (1,1 miljonit rubla ehk umbes 12 000 eurot) vastu.

Moskva arbitraažikohtus võeti asi arutamisele ning Sobesednik.ru vahendab, et Meridian jäi kaotajaks – otsusega ei nõuta Burger Rus LLC-lt raha välja. Nimelt oli möödunud aastal Burger Rus LLC maksnud ära üüri põhivõla. Miljonid rublad, mida Meridian kohtus taga ajas, olid hoopis intressid. Kohus leidis, et nõue on aegunud. Wabi Sabi ja Gallery Alex nõudeid kohtus arutusele pole võetud.

Ettevõte Meridian, mis pea täielikult Putini eksnaisele kuulub, tegeleb kinnisvarahaldusega. Eelmisel aastal oli ettevõtte deklareeritud kasum 13,1 miljonit rubla (145 550 eurot). Finantsaruanne paljastab ka, et Otšeretnaja ise elab Moskvas.

Ljudmilla Otšeretnaja oli president Putiniga abielus kuni aastani 2013. Nende partnerlus kestis ligi 30 aastat. Mõned aastad pärast lahutust abiellus naine uuesti ärimehe Artur Otšeretnõiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles