Kreemjat avokaado-pesto pastat on imelihtne valmistada ning selle küpsetamine võtab kõigest 20 minutit. Lisaks sellele sobib roog veganitele ja on gluteenivaba.
RETSEPT ⟩ Kreemine avokaadopasta pestokastmega
Avokaado annab pastale mõnusa kreemja tekstuuri ja rikkaliku pähklise maitse. Valmistamiseks vajad ka kõrvitsaseemneid, mis on kreemisele kastmele heaks kontrastiks. Kui poes on vaid toored ja kõvad kõrvitsaseemned, siis küpseta neid pannil madalal kuumusel, kuni seemned on kulpruunid. Ülejäänud pesto püsib värskena veel kaks päeva ning saad seda võileivamäärde- või tipikastmena kasutada, kirjutab NYTCooking.
Koostisosad:
- Koššersool ja must pipar
- 3/4 klaasi röstitud ja soolatud kõrvitsaseemneid
- 1 küüslauguküüs
- Keskmise suurusega küps avokaado
- 2 teelusikatäit värsket sidrunimahla
- 85 grammi värskelt riivitud parmesani
- 85 grammi värsket basiilikut
- Pool klaasi oliiviõli
- 500 grammi pastat
Pane vesi suures potis keema ning haki samal ajal kõrvitsaseemned ning küüslauk väikesteks tükkideks. Sega avokaado, sidrunimahl, teelusikatäis soola ja pool teelusikatäit pipart köögikombainis kokku. Lisa juust ja basiilik masinasse ning tilguta sekka ka pool klaasi oliiviõli ning vett. Vala kaks klaasitäit valminud pestokastet suurde kaussi ning jäta ülejäänu külmikusse järgmist kasutuskorda ootama. Keeda pasta valmis ja kurna läbi. Tõsta pasta ja pool klaasi pastavedelikku kaussi, milles on pestokaste ning sega nii kauani kuni kõik on ilusasti kastmega kaetud.
Head nautimist!