Anne Veski rahustab venemaalasi: meie riikide suhted on korras!

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Anne Veski moelaval.
Anne Veski moelaval. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Venemaa meedia korjas üles endise presidendi Toomas Hendrik Ilvese säutsu, milles mees pakkus välja, et Euroopa Liidu liikmesriigid peaksid venelastele piirid sulgema. «Kaalul on Euroopa turvalisus,» rõhutas Ilves.

Toomas Hendrik Ilvese säuts tuli vastuseks Venemaa kasvavale agressioonile Ukrainas, kuid ka paljudele teistele tegevustele, sh Tšehhis juhtunule ja opositsiooniliider Navalnõi kohtlemisele.

Ilves kirjutas 18. aprillil Twitteris, et alles mõni nädal varem nõudis Venemaa oma kodanikele viisavaba sisenemist Euroopa Liitu ning pani ette, et viisataotlused tuleks külmutada ning teha erandeid vaid perekondlike hädaolukordade korral. «Nad peavad mõistma, et agressiivsetel tegudel on tagajärjed,» ütles endine president.

Sõnavõtt sai Vene meedias laia tagasiside osaliseks, mis Ilvesele endale üllatusena ei tulnud. Teemat lahati nii suurte ajalehtede esikülgedel kui ka televisioonis.

Ilves ise sattus muidugi ka trollide rünnaku alla, millesse Eesti Twitteri kuningaks tituleeritud endine president suhtus võrdlemisi rahulikult.

Portaal Sobesednik otsustas aga küsida «tavalistelt inimestelt», mida nemad Ilvese sõnavõtust arvavad. Kontakti said nad poplaulja Anne Veskiga. «Vau, ma kuulen sellest esmakordselt,» ütles Veski väljaandele. «Bennogi pole sellest midagi kuulnud, aga tema loeb iga päev ajalehti ja vaatab uudiseid. Nii et see pole kindlasti tõsine asi, Eesti kodanikud ei pööra sellele tähelepanu. Meil on demokraatia ja igaüks võib öelda, mida soovib. Poliitika on poliitikute asi. Ja mõnikord ütlevad poliitikud asju vaid populaarsuse võitmiseks.»

Veski sõnas, et inimesed saavad aru, kui poliitikud ajavad juttu vaid poliitika pärast. «Mõnikord küll mõtled, et miks televisioonis nii palju agressiivseid asju öeldakse...» lisas laulja. «Aga inimesed teavad, mis on tõde. Meie riikide vahel ei ole toimumas midagi katastroofilist. Lisaks võitleme me kõik praegu koroonaviiruse vastu. See on tõeline vaenlane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles