Kardioloog paljastab, millist hormooni peaksime tunduvalt rohkem tarbima

Marlene Neiland
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Pistaatsiapähklid sisaldavad suurel hulgal melatoniini.
Pistaatsiapähklid sisaldavad suurel hulgal melatoniini. Foto: Shutterstock

Melatoniin reguleerib inimese bioloogilist ööpäevarütmi ning soodustab kiiremini uinumist. Kas teadsid, et unehormoonil on ka mitmeid teisi kasulikke mõjusid? Alt leiad, miks peaksid melatoniini tunduvalt rohkem tarbima.

Melatoniini näol on tegu und soodustava hormooniga, mis annab kehale märku, et on aeg maha rahuneda ja hakata uinumiseks valmistuma. Enne uinumist tuleks tarbida unehormooni sisaldavaid vahepalasid, mis aitavad meelel ja kehal rahuneda ning tagavad mõnusa ööune. Kardioloog ja kirjanik Steven Gundry kinnitab väljaandele Mindbodygreen, et tegelikult on melatoniinil meie organismis veel üks tähtis roll, mis pole sugugi unega seotud. «Tuleb välja, et melatoniin võib olla mitokondrite jaoks kõige olulisem antioksüdant,» selgitab kardioloog.

Just mitokondritest saavad rakud töötamiseks vajaliku energia. Paraku lakkavad mitokondrid vanusega hästi töötamast ning seetõttu soovitavad eksperdid nende tõhusust toitainerikaste roogade, trenni, paastu ja toidulisandite abil parandada. Melatoniin on samuti aine, mis aitab kaasa mitokondrite normaalsele talitlusele ning hoiab neid töökorras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles