KÜLMAVÄRINAD Narva hiromant püüdis noort tüdrukut vägistamisega terveks ravida

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Jack Webber (1907-1940), uelsi meedium, kes seansside ajal eritas suust ektoplasmat. Aasta 1939. Pilt on illustreeriv.
Jack Webber (1907-1940), uelsi meedium, kes seansside ajal eritas suust ektoplasmat. Aasta 1939. Pilt on illustreeriv. Foto: Rights Managed/Mary Evans Picture Library/SPR/Scanpix

6. veebruaril 1934 peeti Narvas skandaalset kohtuprotsessi August Erapardi üle, kes oli tapnud oma naise, Narva esimese naistaksojuhi. Kuid selle protsessiga samal ajal toimus veel üks kõmuline kohtumõistmine. Nimelt süüdistati hiromant-imearst Jakob Adamsoni oma kliendi vägistamises.

31-aastane Adamson oli varem tegutsenud äri alal, kuid omandas hiljem fakiiri kutse. See «amet» olla ju kergeusklike arvelt palju tulutoovam, märgiti Põhja Eesti: Narva ja Alutaguse häälekandjas sardooniliselt. Adamson rändas linnast linna ja tituleeris end üleilma tuntud filosoofiks, uue usu ja piibli loojaks, hüpnotisööriks. Lisaks andis ta endale Buschide ülempreestri aunimetuse ning pidas end okultist-spiritistide akadeemia direktoriks, Ameerika kuulsa professori Mayeri assistendiks ja õpilaseks ning geniaalseks inimese hingeelu tundjaks ja uurijaks. Sakala lisab talle veel kaks tiitlit: armastustehnika eriteadlane ja psühhotehnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles