PROOVI JUBA TÄNA Kolm lihtsat nippi, kuidas kiirelt suvevormi saada

Getter Adeele Tamm
Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Shutterstock

Suvi ei ole enam kaugel ja seetõttu tuleb koheselt hakata bikiinivormi nimel pingutama. Selleks, et kaalulangus oleks sujuv ja ei kahjustaks tervist, tuleb seda teha teadlikult ja läbi mõeldult.

Paljudki dieedid jätavad kõhu tühjaks ja ei tekita rahulolutunnet, kirjutab Healthline. Sellisel viisil kaalu langetamine ei ole kuidagi jätkusuutlik. Sel juhul tulevad kaotatud kilod kiirelt tagasi. Siin on kolm tegurit, mida jätkusuutliku ja tervisliku kaalu langetamise juures jälgima peaks. 

1. Tarbi vähem rafineeritud süsivesikuid

Üks viis, kuidas kiirelt kaalust alla võtta, on suhkrute, tärkliste ja süsivesikute vähendamine. Hea oleks rafineeritud süsivesikud asendada täisteratoodetega. 

2. Tarbi valku, rasvu ja köögivilju

Iga toidukord peaks sisaldama valku, rasvu, köögivilju ja vähesel määral ka süsivesikuid täisteratoodete näol. 

Kaalu langetamise juures on väga oluline tarbida piisav kogus valku. See on vajalik hea tervise ja lihasmassi säilitamise jaoks. Mehed peaksid päevas tarbima 56-91 grammi valku ja naised 46-75 grammi. 

Tervislikud proteiini allikad on: liha(veis, lammas, siga, kana), kala ja mereannid(lõhe, forell, krevetid), terved munad, taimsed valgud(oad, kaunviljad, kinoa, tempeh ja tofu).

Köögiviljad sisaldavad palju toitaineid, annavad vähe kaloreid ning sisaldavad vähe süsivesikuid. Seega neid võib palju süüa, ilma et võtaksite kaalust juurde. Köögiviljad, mis sisaldavad vähe kaloreid ja süsivesikuid: lillkapsas, brokkoli, spinat, tomat, lehtkapsas, rooskapsas, kapsas, lehtpeet, salat, kurk. 

Samuti ei tohiks vältida tervislike rasvade söömist. Keha vajab ka dieedi ajal rasvu. Head tervislikud rasvad: oliiviõli, rafineerimata kookosrasv, avokaadoõli.

3. Liiguta oma keha

Treening aitab kaalu kiiremini langetada. Raskusi tõstes kulutate palju kaloreid. Lisaks aitab see vältida ainevahetuse aeglustumist, mis on kehakaalu langetamisel tavaliseks kõrvalnähuks. 

Kui jõusaalis või kodus treenimine ei tule kõnne allagi, siis kaalu langetamiseks sobivad hästi ka jooksmine, jalutamine, ujumine või rattaga sõitmine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles