Kuningliku pere ekspert avaldab, mis saab Camillast, kui Charles kuningaks kroonitakse

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Charles ja Camilla oma Balmorali kodus 2020. aasta lõpus.
Charles ja Camilla oma Balmorali kodus 2020. aasta lõpus. Foto: CLARENCE HOUSE/Via REUTERS/Scanpix

Kuigi pole sajaprotsendilise kindlusega teada, kes võtab pärast 94-aastase kuninganna Elizabeth II lahkumist Suurbritannia trooni üle, võib juba suure kindlusega spekuleerida, mis saab «Diana hävitajast» Camilla Parker-Bowlesist.

Kuningliku perekonna spetsialistid on sosistanud, et on võimalik, et prints Charlesist kuningas ei saagi – kroon võib minna otse prints Williami pähe. Siiski on hetkel troonipärija veel 72-aastane prints Charles, kelle 73-aastane abikaasa Camilla on olnud pikka aega avalikkuse silmis ebasoodses seisus.

Seetõttu usuvad asjatundjad, et igal juhul ei hakka Camilla esiplaanile tükkima, seda eriti siis, kui Charles troonile tõuseb. Kuninglik biograaf Clive Irving rääkis Expressiga ja ütles, et Cornwalli hertsoginna jälgib kindlasti väga ettevaatlikult ja hoolsalt, kuidas ta oma avalikku mainet kujundab ning püüab mitte olla väga prominentne.

Põhjus on lihtne: Camilla oli varem Diana ja Charlesi suhtes kolmandaks rattaks. «Ma arvan, et ta hoiab väga hoolsalt tahaplaanile,» ütles Irving.

Irving avaldas hiljuti raamatu «The Last Queen: Elizabeth II 70aastane võitlus, et päästa Windsorid». Selles kirjutab ta, et Camilla õlule jääb alati raskus nimega «Diana hävitaja». Seetõttu ei saa temast kunagi tähelepanu keskpunkti, seda ka juhul, kui Charlesist saab kuningas.

«Camilla probleem on terves nende suhteajaloos ja faktis, et teda nähakse Diana hävitajana,» ütles Irving. «See on koorem, mida ta peab kandma.»

«Ma usun, et ka kuninganna nägi teda just selles valguses,» mõtiskles autor. «Teda häiris väga, et Camilla oli see, kes Waleside abielu õõnestas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles