Aasta modell tiitlivõidust: ma olen tänulik, aga ma pole rahul!

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Paloma Elsesser aastal 2018  Savage X Fenty moesõul
Paloma Elsesser aastal 2018 Savage X Fenty moesõul Foto: JP Yim/AFP/Scanpix

Models.com meeskond lõi kokku aasta modelli võistluse tulemused ning andis teada, kes on tiitli võitnud. Esmakordselt läks au väga mitmekesise tausta ja kultuurilise pärandiga pluss-suuruses naisele.

Hääletusest võttis osa üle 250 moetööstuse spetsialisti, sh stilistid, fotograafid, disainerid, juuksurid jne. Võitjaks osutus Šveitsi juurtega Suurbritannias sündinud Ameerika pluss-suuruses modell Paloma Elsesser. Temas voolab nii latiino kui ka mustanahaliste verd. «Kuigi ma olen tänulik, ei ole ma rahul,» kirjutas Paloma oma Instagrami-kontol pildi juures, mis kujutab võitjat Vogue’i jaanuari 2021 numbri esikaanel.

«Ma tahaks, et moetööstus ei laseks sel hool kunagi vaibuda – mitte enne, kui me näeme, et minu ja teiste kehasid enam ei peeta radikaalseks, ei peeta enam erinevaks, ei peeta enam haruldaseks. Ma tahan näha suuremate kehadega naisi, tumedanahalisi naisi, puuetega naisi, ja kõiki muid identiteete, mille meedia on varju jätnud. Ma tahan, et see praegune hetk looks võimaluste uue aasta ja eluks ajaks lootuse,» ütleb Paloma, lootes, et temasuguse naise tunnustamine ei jää viimaseks korraks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles