40 AASTAT MÕRVAST N. Liidu leige reaktsioon Lennoni mõrvale: tapeti endise tuntud ansambli liige

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
John Lennon aastal 1969. Väidetavalt ennustas John kaks aasatakümmet enne oma surma ka ette, öeldes, et ühel päeval ta veel kuuli saab.
John Lennon aastal 1969. Väidetavalt ennustas John kaks aasatakümmet enne oma surma ka ette, öeldes, et ühel päeval ta veel kuuli saab. Foto: Joost Evers / Anefo / SWNS/Scanpix

40 aastat tagasi 8. detsembril mõrvas Mark Chapman New Yorgis maailma kõige edukama bändi liikme John Lennoni. Lääneriike šokeerinud sündmus aga ei leidnud nõukogude maades erilist vastukaja.

25-aastane Texasest pärit Chapman oli biitlite suur fänn ning saatuslikul õhtul kohtus ta Lennoniga suisa kaks korda. Esimest korda põrkasid nad kokku Lennoni kodumaja, Dakota hoone ees, kus Lennon andis Chapmanile autogrammi oma uuele albumile, mille ta lindistas koos naise Yoko Onoga. Biitlid olid mõni aeg tagasi laiali läinud.

Teist korda ristusid fänni ja laulja teed samas kohas, kuid nüüd tulistas Chapman 40-aastase Lennoni suunas viis lasku, neist neli tabas teda selga. Muusik suri hiljem haiglas ja tapja võeti vahi alla. «Vabandust, et ma teie õhtu ära rikkusin,» olevat Chapman politseinikele öelnud. «Sina rikkusid endal terve elu ära,» öeldi talle vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles