Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

VÄIKE, AGA TUBLI 6 põhjust, miks just kiivisid süüa

Copy
Kiivid!
Kiivid! Foto: Pexels

Mõned puuviljad leiavad oma tee sinu ostukorvi üsna sageli, näiteks banaanid ja avokaadod. Ent on viljad, millest sa poes mööda vaatad ja mille olemasolu unustad enne, kui keegi teine seda sulle pakub. Kiivi juhtub aga sageli olema selline vili.

Kiivi ajalugu ja toiteväärtus

Kuigi kiivisid seostatakse sageli Uus-Meremaaga, pärinevad need algselt hoopis Hiinast, täpsemini selle riigi põhja- ning idapoolsetest regioonidest. Algselt viitasid inglise keelt kõnelevad inimesed kiivile kui «Hiina karusmarjale», sest sel oli tikritega sarnane maitse. Uusmeremaalastele tutvustas seda vilja 1904. aastal üks kooliõpetaja, kes oli käinud Hiinas reisil ning sealt kiiviseemned kaasa toonud. Naine jagas seemneid ühe aednikuga, kes suutis need edukalt kasvama panna.

Tagasi üles