Skip to footer
Päevatoimetaja:
Ele Kalda
Saada vihje

TASUB TEADA Põhjused, miks peaksid iga päev pool greipi sööma

Pilt on illustreeriv.

Enne, kui hakkad greibi mõrkja maitse peale grimasse tegema, tasub end kurssi viia, millised hüved selle imelise viljaga kaasnevad. Tõenäoliselt lippad juba kohe pärast uudise lugemist poodi greipi ostma. 

  • Greip on väga toitev ja aitab nälja eemal hoida.
  • Parandab ainevahetust ja mitmed uuringud on kinnitatud, et greip edendab soolefunktsiooni ehk siis leevendab kõhukinnisust ning puhitust.
  • Pool greipi enne sööki ei lase sul üle süüa.
  • Suurendab vastupanuvõimet ja hoiab ära haiguseid.
  • Greibis on palju C-vitamiini, mis hoiab vaimu värskena ja naha kaunina.
  • Soodustab und. Parema une korral töötab keha paremini ja võitleb haigustega tõhusamalt.
  • Uuringutes on seostatud greipi diabeedi ennetamisega, kuna aitab veresuhkrut kontrolli all hoida, vähendades tärklise hulka kehas.
  • Kuigi greip on happeline vili, teeb ta kehale restardi ja eemaldab organismis oleva happelisuse. Uuringud on näidanud, et happeline organism on haigustele vastuvõtlikum.

Greipi saab nautida mitmel viisil. Greibist võib pressida värsket mahla, aga kui selle maitse tundub su jaoks liiga mõrkjas, lahjenda jooki veega. Hiljem, kui maitsemeeled harjuvad, hakkab greip maitsema isegi magusalt, kirjutab Organic Facts.

Kommentaarid
Tagasi üles