5 põhjust, miks peaksid rohelise tee oma menüüsse lisama

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Roheline tee.
Roheline tee. Foto: Maria Tyutina from Pexels

Paljud armastavad juua tassikese teed ning just tee ongi vee järel populaarsuselt teine jook maailmas, kirjutab ArabNews. Eriti kasulik on sulle aga roheline tee, mil on mitmeid eri vorme ning küllaga tervislikke omadusi.

Aitab nahaprobleemidega

Roheline tee mitte ainult ei leevenda nahaärritusi siis, kui sa seda jood, vaid seda võib ka otse probleemsele kohale kanda. Selles joogis on palju võimsaid antioksüdante, mis võivad aidata ennetada nahavähki ning sisaldab ka palju katekiini, mis on looduslik antibakteriaalne aine, mil on põletikuvastane toime. See võib kasuks tulla nii aknele, psoriaasile, kõõmale kui ka kuivadele, ketendavatele nahalaikudele.

Pikendab eluiga

See võib küll kõlada kahtlaselt, et 40 000 terve, vanusevahemikku 40-79 jääva jaapanlase seas läbi viidud uuring jõudis järeldusele, et inimesed, kes jõid päevas viis tassi rohelist teed, elasid kauem kui need, kes jõid päevas ühe tassikese või vähem.

Hea sinu kehale

Piimase ja suhkruse kohvi kalorivaba rohelise tee vastu vahetamisel on küll ilmsed boonused, ent tees sisalduvad antioksüdandid aitavad kiirendada metabolismi ning kofeein aitab rasva põletada ning treeningsooritust parandada. Päevas kolme kuni viie tassi rohelise tee joomine võib aidata sind edasi ka kaalu langetamise teel.

Hea sinu ajule

Uuringud näitavad, et roheline tee võib parandada kognitiivseid funktsioone, eriti mälu tööd. Sellel võib olla kasulik roll ka dementsuse ravimisel, sest uuringute kohaselt on rohelise tee ekstrakti kasutamine näidanud positiivseid efekte Alzheimeri tõvega seotud valkudele.

Hea sinu südamele

Päevas nelja tassi rohelise tee joomine võib vähendada südameataki riski kuni 20% võrra. Taas on tõenäoliselt tegu katekiinidega, mis aitavad reguleerida vererõhku ning parandavad vereringet. Neid tulemusi näitas ~82 000 jaapanlase seas läbi viidud uuring. Rohelise tee kasulikkust südame talitlusele on märgitud ka USAs läbi viidud uuringutes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles