71-aastane Helgi: ma olen siiamaani armunud!

Helgi ja Hans naudivad elu täiel rinnal. Foto: Erakogu
Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy

Vahel tundub, et romantika on noorte rida ja heast seksist ei tasu küpses eas enam unistadagi. Vale puha! Helgi Menšikov on soe ja särav naine, kes naudib elu parimat seksi ja suhet just nüüd. Ta tunnistab häbenemata, et naisena avanes ta alles 60aastasena. Siis, kui kohtas enda jaoks tõelist meest. Armumiseks pole kunagi hilja!

Eesti telepublik armus omakorda Helgisse saates «Mida vanemad sulle ei rääkinud», kus ta julgustas naisi ja vaimustas mehi. Kuidas saab ühe naise sisse nii palju kirge ja elurõõmu mahtuda? Uurime seda saladust Helgi enda käest.

Päikeseline Helgi (71) on inspireeriv näide, et armastada saab ükskõik mis eas. Romantika ega kirg ei ole vaid noorte rida, tuleb vaid julgeda elada!
Päikeseline Helgi (71) on inspireeriv näide, et armastada saab ükskõik mis eas. Romantika ega kirg ei ole vaid noorte rida, tuleb vaid julgeda elada! Foto: Konstantin Sednev

Miks nii paljud naised on suhtes õnnetud?

Ta armus mu hinge, mitte sellepärast, et ma jube seksikas oleks olnud – kaalusin toona üle saja kilo, tõeline jubedik. Mehed ei vaata üldse ainult välist.

Rikutud fantaasia ilmselt. Noorest peast lugesin mina ka igasugu raamatuid, tekkis kujutluspilt romantilisest suhtest.  Jäin magama nii, et panin käe teki peale – äkki tuleb punaste purjedega prints ja paneb mulle sõrmuse sõrme. Siis tuli päris elu ja ei läinud sellega sugugi kokku. Keegi ei oodanud minult tundeid, kiita sain ainult selle eest, kui tubli olin.  Nägin välja nagu naine, aga tundsin end mehe energias. Igatsesin seda romantikat ja erootikat, lumma.

Meestega olen alati jube hästi läbi saanud, aga nad ei vaadanud mind kui naist, olin sõber. Abielus samamoodi, kõik oli nagu korras, aga valitses puhas pragmaatik minu sees, naiselik pool kadus kuhugi ära. Iha, armunud olek – see oli tabuteema! Aga «armastama» on tegusõna – selleks et armastada, sa pead ka ise midagi tegema. Sa ei saa seda lihtsalt oodata.

Mida sina armastuse leidmiseks tegid?

Läksin otsima ennast. Sõitsime reisile Aafrikasse, müttasime seal kümme riiki läbi. Tundsin korraga, kuidas ühiskonna normid järele annavad, sain olla vaba, sain olla naine. Läksin sisemiselt teiseks ja korraga hakkasid kõik meessõbrad minus naist nägema. Armuda saab alles siis, kui oled lõpuks vabaks saanud.

Tahtsin, et keegi mõistaks mind täpselt sellisena, nagu ma tegelikult olen. Ja siis kohtasin meest, kellega saime kõigest rääkida. Asjadest, mida poleks julgenud rääkida ka oma emale. Ükski naine ei ole tavaline, aga me surume ennast raamidesse.

Tihti lähen naistega tülli, nad panevad pahaks, et ma nii vaba olen ja midagi ei karda.

Ja mehed tunnevad samamoodi. Mehed on viimasel ajal nii ära hirmunud, ei julge üldse enam olla, naised on nii võimukaks läinud. Mehed on veel palju tundlikumad, neid tuleb kiita ja tunnustada. Mehed ja naised ei räägi omavahel nagu inimesed – kumbki ei julge aus olla.

Tulin tagasi ja ütlesin mehele, et olen armunud. Tema arvas, et oh, pole midagi – läheb üle. Aga ei läinud! Ma ei saanud enam abielus olla. Tegin mehele väga haiget, suguvõsa pööras minust ära. Aga see tõmme, selline iha – ma olin seda endas terve elu maha surunud!

Miks sinu mees sinusse armus?

Ma tegin oma südame lahti! Ta armus mu hinge, mitte sellepärast, et ma jube seksikas oleks olnud – kaalusin toona üle saja kilo, tõeline jubedik. Mehed ei vaata üldse ainult välist, nad vaatavad hinge.

Mu mees ütleski, et mitte keegi pole temaga varem niimoodi rääkinud. Oli suhteid, aga naised ei avanud end. Armastust ei tule, kui sa julge end avada, ka kõige jubedamaid vigu tunnistada. Äkki need polegi vead, ainult sa ise arvad nii? Ma siiamaani imestan, et seda julgesin.

Kuidas te seda sädet argipäevas alles olete hoidnud?

Me oleme 12 aastat suhtes olnud ja ma olen siiamaani armunud. Ma olen aus – ma julgen olla. Olen hästi emotsionaalne, vahel lähen hüsteeriasse ja teen tükke. Ma võin selline olla, mind ei kritiseerita. Tema võtab vabalt, naine ongi selline.

Ega mees ei tule minu juurde ainult voodis! Meil on nii, et kui süüa teen, tuleb ta mu selja taha ja tahab kallistada. Suvalisel hetkel. Võibolla olen hommikumantlis, juuksed sorakil, tema jaoks olen ma ikka naiselik. See ongi julgus olla.

Me teeme kõiki asju koos, inimesed peavad tahtma ühesuguseid asju. Mis meid seob – oleme kohutavalt uudishimulikud.

Voodis peab ka julgem olema, julgema öelda, mis sulle meeldib. Oi, kuidas ma varem ei julgenud öelda, häbenesin oma keha ja mis kõik veel... Ei saa nii, et sa lihtsalt ootad, et keegi tuleks ja seksiks sinuga.

Seksisaade jätkub sügisel

  • Epp Kärsini ohtralt kirgi kütnud ja ülimalt avameelne seksisaade „Mida vanemad sulle ei rääkinud“ jätkub vaatajate rõõmuks õige pea. 
  • Uued osad Kanal 2 eetris juba sel sügisel. Saates astuvad külalistena üles nagu ikka siirad inimesed meie keskelt ning lahenduse leiavad nii mõnedki seni linade vahele summutatud seksimured. Kandideeri saatesse kirjutades: midavanemad@gmail.com

Kuidas teie suhtes seks toimub, kes alustab?

See on nagu ilus muinasjutt, mida on raske sõnadesse panna. Mina vist alustan päris sageli. Kui me kohtume, siis alati kallistame ja nii ta kuidagi läheb. Ka lõputu kallistus on nii mõnus – mõjub mulle sama tugevalt nagu orgasm.

Mulle meeldib mehe keha puudutada, ma nii naudin seda. Vanasti sain paljast suudlusestki orgasmi, ma ei tahtnudki rohkem. See, mis teeb seksi heaks, on energiavahetus.

70-aastaselt on hormoonid kustunud, aga suudan erutuda ja seksi väga nautida. Naise kõige suurem suguelund on peas, mul on sellised kujutluspildid ja mulle nii kohutavalt meeldib seks. Aga ega naistel ei lubata seda ju tunnistada!

Vanasti öeldi minusuguste naiste kohta – litsakad. Mul oli palju kavalere, julgesin rääkida ükskõik kelle mehega, isegi tööalase suhtlemise peale öeldi selja taga, et kindlasti lööb seal litsi! Kui noor ja kena naine on veel julge ja aktiivne ka, siis see tekitab kadedust ja õelust. Aga nüüd olen avastanud, et naised toetavad mind, see vabadus julgustab neid.

Milles see vabadus suhtes olles väljendub?

Tean palju klammerduvaid inimesi, kes sellega suhtele kahju teevad. Armastuse juurde kuulub vabadus nagu õhk, muidu leek ei saagi põleda. Sinna kuulub ka eemaldumine, sest kui keegi on kogu aeg olemas, ei märka teda enam. On korraks kaugel – kohe muutub hästi armsaks!

Mõnikord kujutan ette, kuidas mu armastatud mees oleks mõne teise naisega. Ta meeldib naistele, vahel ta vaatab mõnda ja ma ei keela seda. Nad ju läheks ja võtaks oma peas kõik naised. Aga tegelikult see nii ei ole.

See, et ta on just minuga – ma olen selle üle nii uhke! See erutab mind veel rohkem, annab vürtsi ja värskust. Mul on väljavalitu tunne.

Minule meeldib samuti siiamaani meestega flirtida. Inimesed ei peaks nii väga kartma! Riskima peab, kui ei riski, ei ole elu.

Nagu noored armunud. Hans ja Helgi teevad kõike koos.
Nagu noored armunud. Hans ja Helgi teevad kõike koos. Foto: Erakogu

Hans Linask, Helgi kallim:

«Helgi on päris eriline naine. Iseloomult oleme erinevad, aga koos on tore olla – täiendame üksteist. Helgi on täpselt selline, nagu öeldakse – ideaalne naine. Väljas on ta daam, köögis hea perenaine ja voodis...  no selle koha pealt on meil kõik ikka väga tipp-topp!

Mulle meeldib, et ta on väga aus, julge ja otsekohene. Omade eest on ta väljas nagu emalõvi, kaitseb neid kõiki. See on huvitav tasakaal – ta on väga perekeskne, samas hästi seltskondlik. Ma olen tähele pannud, et on väga hooliv ja avatud südamega, isegi võõraste inimeste suhtes. Näiteks jubedaid filme ei suuda ta üldse vaadata, jookseb kohe ära, nii hella hingega.

Meile meeldib kõike koos teha ja uusi asju avastada. Üks lõbus lugu varasemast ajast ütleb meie kohta päris palju. Tavaliselt olen mina see, kes teeb kultuuriprogrammi osas ettepanekuid, aga ükskord tema ütleb: mina tahan ooperisse. Ma polnud ooperit iial varem kuulanud, sümfoonilist muusikat küll. Aga see ei lugenud midagi. Sai ära käidud.

Mõtlesin siis naljaga, et teen talle tagasi – kutsusin ta endaga Hard Rock Laagrisse. Tema ei teadnud jälle sellest maailmast midagi, aga tuli rõõmuga. Arvasin, et ta mulle niisama vastu tuleb, aga suur oli mu jahmatus, kui Helgi järgmine aasta küsis: millal siis Hard Rock Laager on, mina tahan minna! Tuli välja, et mõlemad nautisime. Ja hakkasimegi käima. Nüüd on juba kaheksa-üheksa aastat koos nii, et igal aastal on meil nii ooperipäevad kui ka metal-muusika laager. Mõlemale mõlemad väga meeldivad! Helgi on hästi naiselik ja emotsionaalne, kui ta midagi teeb, siis ikka täiest hingest.»

Miks suhted lõppevad?

Kui mees või naine läheb minema, siis järelikult pole sul teda kunagi olnudki. Aga kui kallim tunneb täielikku vabadust, siis ta ei lähe. Tahab just minuga olla. See ongi suur suhtesaladus.

Võibolla klammerdutakse ühiste laenude, majade ja autode külge rohkem kui teineteise hinge külge. Lahku minnes nutetakse kõige rohkem maiste asjade pärast, hinge pärast ei ole keegi kakelnud.

Mina tegin eelmises suhtes selle vea, et mina valisin endale mehe, mina tahtsin... Mina! See ei ole tegelikult naiselik sõna. Tol hetkel oli ta mulle parim mees, sest ma ei olnud ka ise naine, olime pragmaatiliselt toimiv üksus. Naisena peame ikkagi laskma ennast valida, usaldama, lubama ennast ihaldada.

Mis vigu naised suhetes veel teevad?

On liiga tublid. Tubli olemine ei ole üldse naiselik! Väga tark, võimukas, tasakaalus naine ei pruugi mehe jaoks ligitõmbav olla. Ole vaba, ära tea ega tee kõike ise. Tunnen end vahel tobeda ja naljakana, aga mees imetlebki naise irratsionaalset poolt.

Olen mõelnud, miks ma ise olen kogu elu tubli olnud, ennast alla surunud. Eks ma tahtsin ju kiitust. Aga naise hing vajab, et kiidetaks tema naiselikku loomust, vulkaani tema sees, mitte teeneid. Kui kardad olla isekas, elad kellegi teise elu. Unusta ära, mis sulle ütleb mees, ühiskond, ema või töökoht – lase minna, siis oled sina, siis saad olla naiselik ja õnnelik.

Soov iga hinna eest tubli olla – see on siis suurim takistus, mis ei lase naistel õnnelik olla?

Just see. Inimesel peab olema julgust muutuda. Ma olen emotsionaalne, lärmakas ja pealiskaudne. Aga sisimas romantik – nutan iga väikse asja peale. Ilus muusika, filmid – ma niimoodi nutan! Hing tuleb nii suure jõuga välja. Ma ei suuda end talitseda. Omal ajal töötasin suure asutuse direktorina ega saanud endale tundeid lubada. Muutusin aina külmemaks ja kalgimaks. Aga kui elad kaua mehelikus energias, tahab varem või hiljem ka naiselik energia sinust välja saada.

Bussis istudes vaatan vahel omavanuseid naisi... Kinniste ja kurbade nägudega. Kohe näen, et nad ei julgegi enda heaks midagi teha. Jumal hoidku, mis naabrid ütlevad... Nad kardavad. Ärge mõelge, mida kõike ei tohi. Laske emotsioonid välja. Elada peab julgema! See julgus ongi aidanud mul oma õnne üles leida.

Armastav suhe, hea seks – see on mind väga õnnelikuks teinud.

Paar leidis teineteist üheskoos maailma avastades. Julgus oma süda lahti teha, aus ja haavatav olla lubas armastusel süttida.
Paar leidis teineteist üheskoos maailma avastades. Julgus oma süda lahti teha, aus ja haavatav olla lubas armastusel süttida. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles