Päevatoimetaja:
Heidi Ruul
Saada vihje

Teatrikohviku vanemkokk Kaia Kütt

Copy
Ugala teatrikohviku vanemkokk Kaia Kütt.
Ugala teatrikohviku vanemkokk Kaia Kütt. Foto: Heigo Teder/Ugala

Teatrikohviku vanemkokk Kaia Kütt soovitas avastada kõikvõimalikke tegevusi vabas looduses, teha remonti või suurpuhastust ja tegutseda aias. Lisaks jagas ta inimestele lihtsa Focaccia ja karulaugu maitsevõi retsepte.

Kõikvõimalikud tegevused vabas looduses

«Mõnusad pikad jalutuskäigud, kus oma mõtteid ja tulevikuplaane analüüsida. Võib-olla on mõni spordiala või tegevus, mida ammu oled mõelnud proovida, aga pole aega leidnud. Mina näiteks otsisin välja pikalt kapis seisnud rulluisud, et neile uuesti eluvaim sisse puhuda.»

Parim aeg remontimiseks ja suurpuhastuseks

«Pikalt kodus olles on hea võimalus ammu mõeldud projektid lõpule viia. Lõpetasin äsja näiteks magamistoa remondi.»

Askelda aias

«Kuna ilmad on juba kevadiselt soojad ja mõnusad, siis on see ka ühtlasi parim aeg aias tegutsemiseks. Peenrad ja kasvuhoone uueks hooajaks korda seada, et suvel oleks sealt midagi võtta.»

«Usun, et see kõik on juhtunud selleks, et õpetada meid hindama seda, mis meil on. Hoiame ja hoolime üksteisest ning püsime kodus!

Lõpetuseks paar retsepti ka teile kodus järele proovimiseks.»

Lihtne Focaccia

Vaja läheb:

  • 270 g nisujahu
  • 1 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 1 tl kuivpärmi
  • 1 tl kuivatatud ürte (väga hästi sobib pitsamaitseaine või tüümian)
  • 200 g käesooja vett

Sega omavahel kuivained. Lisa käesoe vesi ning sõtku tainas ühtlaseks. Vajadusel lisa pisut õli, et tainas käte küljest lahti tuleks. Kergita tainast 40-kraadises ahjus 40–60 min. Sõtku tainas läbi ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vormi käte abil lapik päts (umbes 2–3 cm paksune). Tee sõrmega tainasse augud, piserda peale oliivõli, meresoola ja kuivatatud ürte. Küpseta 200 kraadi juures 15–20 min. Valmis!

«Sinna juurde sobib hetkel loodusest leitav karulauk, millest saab ülimaitsva maitsevõi.»

Karulaugu maitsevõi

Vaja läheb:

  • 70 g karulauku
  • 200 g võid
  • soolahelbeid
  • 0,5 sidrunit ja sellest värskelt pressitud mahla.

«Vahusta toasoe või, lisa maitse järgi soolahelbeid ja sidrunimahla. Sega juurde pestud, kuivatatud ja peeneks hakitud karulauk. Naudi koos eelnevalt valmistatud sooja focacciaga!»

Tagasi üles