Päevatoimetaja:
Heidi Ruul
Saada vihje

Eluline põhjus, miks hommikusöögiks banaani vältida

Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Banaanidel on hea maine, kuna sisaldavad palju kaaliumi, kiudaineid ja magneesiumi, kuid sellegipoolest pole see hommikusöögiks eriti hea variant, kirjutab Byrdie.

Banaan tundub hommikul ideaalse toiduna, mida kiirelt kõhtu pista, kuid tegelikkuses pole see oma suure (veerand banaanist) suhkrusisalduse tõttu parim variant. Kui hommikusöögiks mõeldud banaan pole kasulike rasvadega tasakaalus, lähevad mitmed banaani eelised raisku, samas kui organismi veresuhkur ja happesuse tase löövad lakke. Mõõduka happelisuse tõttu ei tasu banaane enne lõunat süüa.

Banaan annab küll kiire energialaksu, aga peagi tekib väsimus ja nälg. Pärast banaani söömist võib tekkida selline tunne, nagu oleksid peotäie komme sisse söönud. Kui soovid end energilisena tunda ja isusid talitseda, ei tasu banaani kunagi üksi ega pärast sööki süüa, sest see põhjustab veresuhkru tõusu, meeleolukõikumist, väsimust ja palju muid ebameeldivaid sümptomeid.

Loomulikult ei tähenda see seda, et peaksid maitsvad banaanid menüüst välja jätma. Tuleks lihtsalt teadlikumalt toituda ja banaan kombineerida tervislike rasvade või ürtidega (või vürtsidega), mis banaani happelisust neutraliseerivad, aeglustavad suhkru ainevahetust ja hoiavad insuliini taseme stabiilsena. Banaaniga sobivad hästi kokku kookosõli, mandli- või kookosvõi, chia seemned ja kurkum.

Tagasi üles