«Armastus on nagu telliskivi» ja teisi Lady Gaga tsitaate armastusest

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Lady Gaga punasel vaibal 1. veebruaril, aastal 2020, vahetult enne Super Saturday nimelisel üritusel esinemist.
Lady Gaga punasel vaibal 1. veebruaril, aastal 2020, vahetult enne Super Saturday nimelisel üritusel esinemist. Foto: Imagespace/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Lady Gaga on juba aastaid olnud kuulus poplaulja, võludes inimesi talendi, seksikuse, glamuursete kostüümide ning põnevate armunarratiividega oma lugude videotes. Ent mida kõigi koletiste ema oma enda armuelu kohta öelnud on?

Gaga on erinevates intervjuudes ning muudes meediumides öelnud igat laadi armastuse kohta päris palju põhjapanevat, vahendab Elite Daily. Staar on rääkinud kohutavatest eksidest, oma karjääri karmist reaalsusest ning enesearmastusest, armastusest oma töö ja fännide vastu, lisaks kindlakäeliselt maha laitnud igasugused homofoobia ning transfoobia ilmingud. Siit leiad mõned eriti mõtlemapanevad laused, mida Lady Gaga armastuseteemadel öelnud on:

Halbadest suhetest lahti laskmine

2010 aastal Cosmopolitanis ilmunud kaaneloos rääkis Gaga oma romantiliste suhete arengust. «Mul oli kord noormees, kes ütles, et ma ei löö kunagi läbi, ei saa kunagi Grammy kandidaadiks, ükski mu laul ei jõua hiti staatusesse ning ta lootis, et ma kukun läbi. Ma ütlesin talle, et ühel päeval, kui me enam koos ei ole, ei saa ta ka suvalises kohvikus kohvi tellida nii, et mina talle silmi või kõrvu ei ulatuks.» Seega õppetund number 1: saada seenele kõik kaaslased, kes sinu suhtes toetavad ei ole.

Lady Gaga aastal 2009, vahetult peale oma esimese hiti, «Just dance» avaldamist.
Lady Gaga aastal 2009, vahetult peale oma esimese hiti, «Just dance» avaldamist. Foto: MAVRIXONLINE.COM/MAVRIXONLINE.COM/Scanpix

Armuelu versus karjäär

Gaga on tähemärgilt taltsutamatu Jäär, seega pole üllatav, et tema suust langesid Cosmopolitani veergudele ka järgmised sõnad. «Mõned naised otsustavad, et nad järgnevad meestele, teised aga järgnevad oma unistustele. Kui teil tekib küsimus, kumba teed valida, siis jätke meelde, et karjäär ei ärata teid kunagi ühel hommikul üles sõnadega, et ma ei armasta sind enam.»

Armastuse kahest palgest

Umbes samal ajal, 2010 aasta varasuvel, postitas staar Twitterisse järgmise mitmekihilise ütluse. «Armastus on nagu telliskivi. Sa võid sellega maja ehitada, ent võid ka mõnd laipa uputada.» Pisut morbiidne, ent mida muud väikeste koletiste (nii kutsub Lady Gaga oma fänne) iidolilt, emakoletiselt ikka oodata.

Intiimsus on olulisem kui seks

Aastal 2010 aset leidnud MAC kosmeetika AIDSi fondi üritusel rääkis Gaga fännidele, kuidas seks ei ole ainuoluline selleks, et romantilisi tundeid luua. «On täiesti okei mitte seksida. On täiesti okei lihtsalt inimest tundma õppida. On täiesti okei olla just täpselt see, kes sa soovid olla. Sa ei pea seksima, selleks, et iseennast hästi tunda ning kui sa pole selleks valmis, siis ära tee seda. Palju ägedam on olla tugev ning iseseisev.»

Veel üks nõuanne emakoletiselt samal teemal: «Ära alistu ühiskondlikule survele selle kohta, kuidas tänapäevased suhted »peaksid« välja nägema.»

Vali armastus, mitte vihkamine

Portaalil Fuse tuli intervjuu Lady Gagaga välja aastal 2012 ning seal rääkis staar muuhulgas ka oma ühiskondlikele normidele mittevastavusest ning muusikatööstusest.

«Ma tunnen, et isegi muusikatööstuses on väga palju avalikku misogüüniat ning homofoobset käitumist. Näiteks kui ma kuulen üht maailmakuulsat räpparit raadios midagi homofoobset ütlemas, siis ma soovin, et inimesed tema peale karjuksid. Mul pole vaja öelda, kellest täpselt jutt, sest ta teab, kes ta on. Ning see pole ainult hiphopis, vaid kõikjal. See on vale. /.../ Ma ei soovi maailma veel rohkem vihkamist luua, ma soovin vaid asjale tähelepanu juhtida. Sest vihkamine on alati vale, ent armastus pole seda kunagi.»

Gaga avaldamas oma toetust LGBTQ+ inimestele 28. juunil 2019. aastal New Yorgis, Greenwich Village'is Stonewalli meeleavalduste aastapäevale pühendatud mälestusüritusel.
Gaga avaldamas oma toetust LGBTQ+ inimestele 28. juunil 2019. aastal New Yorgis, Greenwich Village'is Stonewalli meeleavalduste aastapäevale pühendatud mälestusüritusel. Foto: MPI43/Capital Pictures/MPI43/Capital Pictures/Scanpix

Oma pühendumisest enesearmastusele

Veel üks ikooniline tsitaat Gagalt pärineb taas aastast 2010, seekord intervjuust T Magazine'ile, kus laulja rääkis sõltuvuse seljatamisest, oma suhtest töö ning fännidega ja ka rambivalguses olemisest. Nimetades seda «Gaga raamatuks», ütles ta intervjuus oma elufilosoofia vägagi selgelt välja: «Gaga raamat ütleb, et kuulsus on su südames, kuulsus on seal selleks, et sind lohutada ning sulle enesekindlust ning väärtust anda, kui sa peaksid seda vajama. Ma tahan, et mu fännid armastaksid iseendid. Mulle tundub, et ma justkui sooviksin neid hüpnotiseerida, et mil iganes nad kuulevad mu muusikat, armastavad nad iseendid koheselt.»

Oma suhtest Taylor Kinney'ga

Aastal 2013 käis Lady Gaga Elleni saates ning jagas fännidele veidi infot oma suhtest Taylor Kinney'ga, öeldes, et ta on «imelik» ning et nende imelikkused täiendavad üksteist. «Me oleme lihtsalt poisid. Ma kannan tema pidžaamat, me sööme koos pitsat ning vaatame televiisorit. Seejärel mängin ma talle oma uut laulu ning küsin, kas talle meeldis. Ning see on meie igapäevane elu.» Paar astus suhtesse aastal 2011, nad kihlusid aastal 2014 ning läksid eri teid aastal 2016.

Lady Gaga koos uue kallima, Michael Polanskyga lahkumas Super Bowli mängult 2. veebruaril, 2020.
Lady Gaga koos uue kallima, Michael Polanskyga lahkumas Super Bowli mängult 2. veebruaril, 2020. Foto: MARCO BELLO/REUTERS/Scanpix

Iseenda armastamise tähtsusest

Yale'i Ülikoolis aastal 2015 toimunud esinemise käigus kostitas Lady Gaga kuulajaid sellise tarkuseteraga: «Pole vahet, kui edukas sa oled, kui palju su elus on võimalusi, kuulsust, varandust, pole vahet, kui paljud inimesed sind aktsepteerivad, on ainult üks inimene, kes peab sind heaks kiitma - sina ise.»

Armastus on kõige keskmes, mida Gaga teeb

Aastal 2019 andis Gaga intervjuu ajakirjale Elle, küsitlejaks Oprah Winfrey isiklikult, ning selles usutluses ütles lauljanna sama, mida üheksa aastat tagasi. Rääkides oma kuulsa lihakleidi järellainetusest, mainis ta, kuidas Oscari võitmine pani tema talendi ta enda jaoks perspektiivi: «Sul on planeedil maa palju tähtsam missioon, kui lihtsalt inimestes oma veidrustega reaktsioone tekitada. Sinu missioon on inimestele oma kunsti kaudu anda selline armastuse vorm, mis neid tiivustaks.»

Lady Gaga ning Oprah Winfrey esinemas koos selle aasta alguses Floridas.
Lady Gaga ning Oprah Winfrey esinemas koos selle aasta alguses Floridas. Foto: Jason Koerner/AFP/Scanpix

Tuletades fännidele meelde, et «Täht on sündinud» oli siiski armastuslugu

Kes suudaks unustada, et peale filmi «Täht on sündinud» ilmumist aastal 2018, tahtsid fännid Gagat kindlasti kaasstaari Bradley Cooperiga paari panna? Rääkides oma erinevatest loomingulistest projektidest armastuse teemal, ütles Gaga eelmainitud intervjuus Oprah'ga järgmist: «Me tegime armastusloo. Seega oli minu kui esineja ning näitleja jaoks väga oluline, et inimesed usuksid, et me olemegi armunud. Ning me tahtsime, et inimesed seda armastust ka Oscarite jagamisel tunneksid (toim. Gaga ning Cooper esitasid eelmise aasta Oscarite galal filmist pärit laulu, peale mida spekuleeris meedia väga jõuliselt nendevahelistest tunnetest). Me tahtsime, et armastus leviks otse läbi kaamerasilma igasse televiisorisse, kust meie esinemist vaadati. Me töötasime selle kallal väga palju, me töötasime päevi. Me panime kõik detailid paika - see oligi kavandatud kui esinemine.»

Lady Gaga ning Bradley Cooper esinemas filmist «Täht on sündinud» pärit looga «Shallow» Oscarite auhinnagalal aastal 2019. Nende romantiline esinemine tekitas palju kuulujutte, justkui oleksid esinejad ka päriselus paar.
Lady Gaga ning Bradley Cooper esinemas filmist «Täht on sündinud» pärit looga «Shallow» Oscarite auhinnagalal aastal 2019. Nende romantiline esinemine tekitas palju kuulujutte, justkui oleksid esinejad ka päriselus paar. Foto: MIKE BLAKE/REUTERS/Scanpix

Seega vaadates kõike, mida Gaga armastuse kohta öelnud on, pole vahet, kas tsitaat on armastusest oma loomingu, fännide või iseenda vastu, võib vägagi siiralt öelda, et need tunded on absoluutselt kõige keskmes, mida lauljanna oma elus teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles