Märgid, et peaksid vahetama töökohta

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Stress
Stress Foto: Shutterstock

Paljude inimeste üheks suurimaks stressiallikaks on osutunud valesti valitud töökoht. Kuna inimene veedab väga suure osa oma ajast tööpostil, siis on ülioluline, et see oleks õigesti valitud. Kui järgnevad tunnused sulle tuttavad on, peaksid mõtlema töökoha vahetusele.

Mitte rahuldust pakkuv palk

Enamasti uude kohta tööle minek toob endaga kaasa ka muutusi palgas. Number, mis sind alguses rahuldas, on sinu silmis oma väärtust kahandanud ning ootaksid oma tööandjalt suuremat rahalist panust. Enne töökoha vahetust oleks mõistlik siiski praeguse tööandjaga arutada, ehk on võimalik palka tõsta. Muidugi seda juhul kui töö sulle endiselt rõõmu valmistab.

Sa ei tunne piisavalt suurt toetust tööandja poolt

Ilmselgelt tööandja toetus ei peaks avalduma ainult palgas. Kui tunned, kuidas kohustused aina kuhjuvad, aga kiidusõnu jääb sinu jaoks väheks, siis esmalt on mõistlik iseendasse vaadata ja mõelda, kas oled teinud oma tööd piisavalt heal tasemel. Samas kui sulle päevast päeva kuhjub uusi ülesandeid, mis tegelikkuses sinu ameti juurde ei kuulu, on mõistlik sellest enne uute sammude astumist teatada oma tööandjale.

Inimesed sinu ümber pigem ajavad sind närvi kui motiveerivad

Väga oluline osa ideaalsest töökohast on inimesed, kellega koos sa töötad. Samuti töötajate omavaheline hea harmoonia. Kui tunned, et inimesed, kes sulle enne motivatsiooni ja tuge pakkusid, ajavad sind päevast päeva aina rohkem närvi, siis oleks õige aeg sellest tööst ja nendest inimestest lahti lasta.

Unistad hoopis teisest ametist

Kui oled unistanud töötada kontoris, aga veedad aega hoopiski poekassas müüjana, siis pole ime, et see sulle stressi tekitab. Tee endale selgeks, et sulle on antud vaid üks elu, mille pikkust sa ei tea ning seda enam võiksid sulle antud aega kasutada täpselt nii nagu ise soovid. Seega ära karda püüelda oma unistuste poole ning uut ametit otsides kandideerida töökohtadele, mille puhul tundub sulle, et sinu haridustee või sinus juba avaldunud anded pole piisavad. Tihtipeale on need takistused ainult sinu enda peas.

Sa esitad endale iga päev küsimuse «kas see ongi minu lagi?»

See näitab selget motivatsiooni puudumist ülesannete täitmiseks. Kui su töö ei motiveeri sind seda tegema ning pead end igal hommikul sundima tööle minema, siis peaksid tõesti rohkem enda sisse vaatama ja mõtlema, kas see on reaalselt see, mida sa teha soovid ning vajadusel tegema muudatusi.

Teed oma tööd ainult raha pärast

Üks asi siin maailmas on selge - mitte midagi ei ole mõtet teha ainult raha pärast. Eelkõige peab töö tekitama sinus rahulolu tunnet ning motiveerima sind seda tegema. Raha saamine selle juures peaks olema pigem boonuseks. See võib küll esmapilgul veidralt kõlada, aga olgem enda vastu ausad - raha ei ole siin ilmas veel kedagi lõpuni õnnelikuks teinud, sest pole midagi kurvemat, kui olla rikas aga olla üksi ning õnnetu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles