3 SOS-trikki seljavalude vastu

Naine
Copy
Foto: Daria Shevtsova / Pexels

Kui sul valutab pärast tööpäeva selg pikast kirjutuslaua taga istumisest, siis proovi nende nippidega pingetest uuesti lahti saada. 

Kas sa istud kontoritoolil  alati ideaalselt? Selg sirge, tool õigel kõrgusel ja pilk otse arvutiekraanil? Ilmselt mitte. Tagajärjeks võivad olla nii selja- kui õlavalud, mis hiilivad pärast pikka tööpäeva tasapisi ligi. Need harjutused peaksid kiiresti vaevusi leevendama. 

Kassiküür üle tooli

Selle harjutuse jaoks on sul vaja tooli ja pehmet patja. Toetu kõhuga üle istme (selleks tuleks padi toolile panna) ja lase end küüru. Lõdvesta keha ja lase sellel vabalt üle tooli rippuda. Lase ka peal rippuda ja püsi mõni minut selles asendis, kuni tajud oma lihaste lõtvumist. 

Kuumad kivid

Isegi kui oled vaid korra saanud nautida hot-stone-massaaži, tead sa, kui imeliselt lõõgastav see on. Seda suurepärast hooldust saab aga ka kodus teha, kirjutab Freundin. Kõik, mis sul selleks vaja, on leida loodusest mõned suured, lamedad, ovaalsed kivid. Enne esimest kasutust puhasta kive põhjalikult. Seejärel aseta kivid sooja vette (55º) ja oota umbes 15 minutit, kuni nad on üles soojenenud. Hõõru kive veidikese massaažiõliga ja pane paljale seljale. Selleks tasub ise kõhuli olla. Kõige parem oleks kedagi appi paluda, et panna kivid paika. Kivid tuleks asetada just neile kohtadele, mis kõige rohkem valutavad. Lõdvestu soojade kivide all, kuni kivid on maha jahtunud. 

Joogaharjutus

On joogaharjutusi, mis vabastavad seljas tekkinud pingeid kiiresti. Üks neist on kerepööre ehk matsyendrasana. See käib nii: istu maha väljasirutatud jalgadega. Tõsta ja kõverda parem jalg üle vasaku reie, tõmba vasak jalg kõveraks parema jala alla. Keera kere paremale ning suru vasaku küünarnukiga vastu paremat reit, et pööret tugevdada. Hoia asendit, kuni teed viis hingetõmmet ja siis tee sama teise kehapoolega. 

Foto: Shutterstock
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles