Heidi Hanso krõbistas putukaid: ilgelt head, viivad keele alla!

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Heidi Hanso
Heidi Hanso Foto: Raul Mee / Kanal 2

Täna kell 20.00 alustab Marko Matvere juhtimisel Kanal 2 saatesarja «Jälg» uus hooaeg. Esimeses osas tutvutakse geenilaboriga, süüakse putukaid ja otsitakse kõige paremat söögiseent.

«See tuleks endale selgeks teha, et putukate söömine on üks osa meie tulevikust, hiljemalt uue aasta alguseks on regulatsioonid selles suhtes vastu võetud,» sõnab putukasaaduste spetsialist Erlend Sild.

Miks on putukasaadused lubatud ainult viies Euroopa riigis ja kuidas need ussikesed ikka maitsevad? Mida põnevat putukasaadustest valmistada saab? Seda uurib reporter Heidi Hanso, kes ka ise putukaid igal kujul järele proovis - praetult, jahuna... «See oli tõeline elamus!» muljetab naine. «Putukad on toidus tulevik ja, mis peamine, need on ilgelt head! Putukad viivad keele alla!»

Eestis on ligi kakssada tuhat geenidoonorit. Marko Matvere astub saates samuti nende doonorite sekka ja annab geeniteadlastele ka oma geenid uurida. Mida uut saab inimene iseenda kohta geenivaramaust teada?

Meeleoluka keskkonnasaate «Jälg» uus hooaeg eesotsas Marko Matverega alustab Kanal 2s täna kell 20.00, kohe pärast «Reporterit».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles