Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Enamik meist teeb avokaadoga ühe ja sama vea

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Mihai Stefan Photography / Pexels

Avokaadod on tervislikud, see on teada. Aga enamik teeb vilja ettevalmistamisel märkamatult vea, mis võib tervist hoopis kahjustada. 

Supervili varustab meid vitamiinide ja tervislike rasvadega ning maitseb ka hästi. Valmistamisel tehakse aga üks ohtlik viga, mis tuleb ilmselt enamikule meist tuttav ette, kirjutab Freundin.

Kuna koort ei sööda, siis peetakse selle pesemist mõttetuks ajaraiskamiseks — ja selles ongi probleem. 

Nebraska-Lincolni ülikooli teadlased selgitavad: kui avokaadot ei pesta enne pooleks lõikamist, siis tehakse rada vabaks nii kemikaalidele, pestitsiididele kui bakteritele.  Viljakoor pakub nimelt tänu oma künklikule pealispinnale palju peiduurkaid ja mänguplatse kahjuritele, mis hakkavad suure rõõmuga tiibu sirutama. Lahtilõikamisel jõuavad need kahjulikud ained noa abil avokaado viljalihasse — ja lõpuks suhu. 

Seega, võta parem mõni sekund aega ja pese avokaado puhtaks, enne kui hakkad teda maitsvaks toiduks tegema! Nii ei teki superviljast terviseohtu. 

Tagasi üles