Birgit Õigemeel armastab jõule

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lepland ja Birgit Õigemeel.
Ott Lepland ja Birgit Õigemeel. Foto: Erakogu

Birgit veedab sel aastal jõululaupäeva maal oma vanemate juures ning annab pühade ajal koos Ott Leplandiga kontserte.

«Ma armastan jõule, jõuluaeg on minu arvates kõige ilusam aeg aastas, sest mulle tundub, et see on aeg, mil mõeldakse eriti palju oma lähedastele, soojusele, armastusele, hoolivusele - kõigele, mis on elus tähtsaim.»

Sel aastal on Birgitil jõulueelne aeg eriti kiire olnud. «Olen teinud koolis eksameid ja on olnud mitmeid proove ja lindistamisi, kuid mulle see täitsa meeldib, sest tegelen ju asjadega, mis mulle meeldivad,» lisas ta.

«Jõulu esimese ja teise püha veedan kontserte andes koos Ott Leplandi, Laululinn Kohila Segakoori ja ansambel Swingersiga,» rääkis Birgit Õigemeel oma plaanidest.

Lõppevat aastat meenutas ta heade sõnadega. «Aasta 2011 on olnud minu jaoks väga tähendusrikas aasta. Kohtusin oma kõige kallima inimesega, meil oli ilus suvi, puhkasin, tegin head muusikat,» põhjendas ta.

«Laulpealinna saates osalemine tegi mind mu kodukoha, Kohila, inimestega väga lähedasteks,» märkis Birgit. Oluline oli talle ka Eesti laulu konkursile pääsemine.

«Aasta lõpeb kaunite jõulukontserditega sõprade seltsis. Loodan, et järgmine aasta tuleb sama ilus,» ütles ta.

Jõululaupäeval on Birgit lähedastega

Vaikselt on Birgit jõuluettevalmistustega juba pihta hakanud. «Kuuske meil toas veel ei ole, selle toome vahetult enne jõululaupäeva, kuid mõned väikesed jõulukaunistused on ja jõuluhõng on kodus täitsa olemas,» muljetas ta.

«Jõululaupäeva veedan alati oma perekonna seltsis,» rääkis ta. «Sõidan koos elukaaslasega maale minu vanemate juurde, siis läheme kirikusse jõulujumalateenistusele ja õhtul tuleme tagasi Tallinnasse ja läheme elukaaslase pere juurde.»

Jõuluks meeldib Birgitile süüa traditsioonilisi jõulusööke, mis on tema ema valmistatud. «Mulle meeldivad verivorst, sealiha ja hapukapsas. Armastan ka väga süüa oma ema tehtud kartulisalatit ja marineeritud seeni,» nentis ta.

Jõuluks loodab Birgit saada kingitusi, mis on tehtud südamest. «Siiani on mulle kõige rohkem meeldinud jõulukingid, mis meisterdatakse ise. Meie pere on otsustanud viimastel aastatel, et kuna pere on suur, teeme kingiloosi ja kõik teevad kingituse ainult ühele pereliikmele. Kui vähegi võimalik, siis teeme kingituse ka ise,» selgitas ta.

Birgit Õigemeel soovitas lugejatel jõuluajal puhata ja ilusat jõuluaega nautida. «Hoidke ja armastage oma lähedasi ja kuulake ilusat jõulumuusikat. Soovin teile kõigile imeilusaid pühi ja toredat aastavahetust!»

***

Birgit Õigemeele ja Ott Leplandi «Imelised jõulud»

Birgit Õigemeel esineb tänavu koos Ott Leplandi ja saatest «Laulupealinn» tuntud Kohila Segakooriga Eestimaa kaunites kirikutes.

Kontserdid toimuvad:

23.12 – Tallinna Kaarli kirik kl 19
25.12 – Käru kirik kl 13
25.12 – Tartu Peetri kirik kl 19
26.12 – Hageri kirik kl 19

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles