Nii oled sa tööl õnnelikum

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Teadlaste uuringust selgus võte, kuidas olla tööl produktiivsem — ja pärast tööpäeva vähem väsinud.

Kas sa oled pärast tööd alati kurnatud ja tunned, et oled rampväsinud? Siis võib ühest väiksest trikist abi olla. Värskes uurimuses, mis avaldati väljaandes Journal of Occupational Health Psychology, uuriti 100 töövõtja käitumist kümne päeva jooksul.

Tulemus: kes kasutab pause tõhusalt, on õnnelikum.

Pauside sihtotstarbeline kasutamine

Uuringu jaoks pidi üks osa katsealustest lõunapausi ajal välja minema ja nautima jalutuskäiku looduses, sellal kui teine pool pidi leidma endale vaikse ruumi, et teha seal lõdvestavaid harjutusi. Mõlemad tegevused kestsid 15 minutit. Nii eksperimendi eel, järel kui kestel hinnati osaliste heaolu.

Mõlemad grupid tundsid end pärast paremini ja puhanumana, kui nad läksid kas jalutama või lõõgastusid. Lisaks täheldasid teadlased keskendusmisvõime paranemist ja osavõtjad olid vähem väsinud. Efekt oli olemas isegi hilisel pärastlõunal. Puhkepausid lõunatunnil võivad sellele kaasa aidata, et pärast tööpäeva oleks rohkem energiat.

Nii et kõige parem on kasutada osa oma lõunapausist pärast lõunasööki kas jalutuskäigu tegemiseks või lõdvestumiseks, vahendab Freundin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles