Päevatoimetaja:
Ele Kalda
Saada vihje

Kes oleks arvanud, et just see osa on õunas kõige tervislikum

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artikli foto
Foto: pexels.com

Õuna süües jäetakse tavaliselt südamik järgi, kuid tegelikult oleks kasulik süüa ära terve õun. Miks on õunaseemned kasulikud?

Enamik õuna tervislikke baktereid leidub just seemnetes. Õunaseemned aitavad parandada ka soolestiku tervist. Nad sisaldavad palju valke, kiudaineid ja õlisid. Õunaseemned sisaldavad ka amügdaliini ehk vitamiini B17, mis alandab vererõhku ja leevendab valu. Amügdaliin sisaldab ka tsüaniidi ja seetõttu on tembeldatud seda mürgiseks, kuid kuna ühes õunas on keskmiselt kolm kuni viis seemet, siis pole nad meie organismile kahjulikud.

Siiski teevad teadlased veel põhjalikke uuringuid, et teada saada, milline mõju õunaseemnetel meie tervisele täpsemalt on. 

Kindel on see, et eelistada tuleks maheõunu, et organismi ei satuks kahjulikke aineid ja kemikaale, kirjutab livestrong.

Kommentaarid

Märksõnad

Tagasi üles