Kui ei saa und, too see taim tuppa

Naine
Copy
Foto: Artem Beliaikin @belart84 / Pexels

Nii mõnedki toataimed niisutavad õhku ja parimad neist vähendavad õhus vingugaasi ja formaldehüüdi sisaldust. Seega on igati põhjust toad rohetama panna. Üks taim lubab aga isegi paremat und. 

Sellised toataimed nagu rohtliilia, sparmannia ehk toapärn, roniv filodendron, gerbera ja kuld-nõelköis annavad meie ruumidesse uut ja rohelist energiat ning tõstavad toa niiskustaset kuni viis protsenti. 

Olgu nad siis magamistoas või elutoas — ruumi peaks oma rohelistele sõpradele heldelt jätma, kui tahad endale tervet kodu, kus on hea taastuda ja välja puhata. 

Foto: Adrienne Andersen / Pexels

Jasmiin on palsam su närvidele

Kui oled kas just hetkel stressis või sul on üleüldse raske pärast pikka päeva lõõgastuda ja uinuda, siis tasub mõelda jasmiini kojutoomise peale, kuna selle joovastav lõhn muudab magamistoa aromaatseks oaasiks. Nii saad oma argipäevast kergemini lahti lasta. 

Jasmiin oma imeilusate valgete õitega toimib leevendavalt, lõdvestavalt ja hirme vabastavalt. Ameerikas läbiviidud uuring väidab, et jasmiin on eriti kasulik just neile inimestele, kes pidevalt juurdlevad millegi kallal või muretsevad millegi pärast.  

Nii tuleb jasmiinilõhnalises ruumis hea uni ja järgmisel päeval oled jälle reibas ja tõhus.

Toataimena on enim kasvatatud harilik jasmiin Jasminum officinale, õiekas jasmiin J. multiflorum  ja roosa jasmiin J. polyanthum.

Foto: Alexander Matvienko / PantherMedia / Alexander Matvienko

Sama hea kui vaalium?

Üks rakufüsioloog nimetab jasmiini magamistoas koguni alternatiiviks nii tugevatele psühhofarmakonidele või unerohtudele nagu näiteks vaalium, selgitab professor Hans Hatt  Ruhri ülikoolist Bochumis:

«Rahustamiseks, hirmu, ärrituse ja agressiooni vastu ning samuti uinumisabina on see mõeldav. Tulemusi võib näha isegi kui teaduslikku tõendust aroomteraapia tõhususele.»

Allikas: Fit For Fun

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles