Need nipid aitavad sul kokata nagu tõeline professionaal

Naine
Copy
Foto: pexels.com

Toitumisalased eksperdid soovitavad sageli toitu kodus valmistada, et tõsta toidu kvaliteeti ja aidata sul säilitada kehakaalu. Mida aga kokkamise juures silmas pidada ja milliseid nõuandeid tuleks järgida?

1. Kasuta head nuga

Kvaliteetne nuga on kokkamise juures äärmiselt oluline. Noa õige käsitlemine on aga omaette kunst, sellepärast tuleks kõigepealt visalt harjutada. Tooraine lõikamise puhul tuleks jälgida, et kõik viilud oleksid ühesuurused, nii küpsevad nad ühtlaselt ära. Erinevaid nippe ja nõuandeid pakub ka Youtube, samuti on hea küsida nõu mõne koka käest, kes kindlasti aitaks sind köögis veel paremini toime tulema.

2. Investeeri korralikku köögitehnikasse

Köögitehnikat saab osta erinevast hinnaklassist, kuid kõige targem on investeerida pisut kallimasse ja kvaliteetsemasse tehnikasse, et tagada toidu ühtlane küpsemine ja ohutus.

3. Vali hoolega toorainet

Vali oma toorainet hoolega ja jälgi selle kvaliteeti. Köögivilju ja puuvilju tuleks valida vastavalt hooajale ja pigem eelistada kohalikku toodangut. 

4. Jälgi retsepti

Enne valmistama asumist loe hoolega retsept läbi. Retsept sisaldab olulist teavet temperatuuride ja koguste kohta, kui sa retsepti korralikult läbi ei loe, siis ei pruugi roog nii välja tulla nagu planeeritud.

5. Ära karda juhendamist

Kui sinu tutvusringkonnas on keegi, kes valmistab imelisi roogi, siis ära karda tema käest nõu küsida. Kindlasti saaksid oma oskusi veel paremaks lihvida.

6. Kasuta erinevaid maitseid

Kasuta erinevaid vürtse ja maitsetaimi. Kasvata neid ise või osta neid poest. Erinevad maitsetaimed ainult rikastavad toidu maitset, kirjutab livestrong.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles