Anni Rahula, kes on jalgapallikohtunik ja modell, mõtleb toiduvalikuid tehes hoolsalt järele, mida suhu pista ja miks seda just nõnda tuleks teha. Rahula, kes muuhulgas ka Talleggi brändisaadik, jagab oma nippe, millest meil kõigil midagi õppida.
Puhta toidu all peab Anni silmas seda, et toit, mis tema toidulauale jõuab, oleks mitmekülgselt kvaliteetne – et see oleks säilitusainete vaba, et loomade ja lindude kasvu ei stimuleeritaks kasvuhormoonidega ja tema lauale ei jõuaks toidu kaudu ravimijääke.
«Päev-päevalt on minu jaoks üha olulisem see, et toit oleks puhas ja säilitusainetevaba,» ütleb Rahula. «Toidu puhtus ja värskus said minu jaoks eriti oluliseks just lapse sünni järel. Pärast seda mõtlesin sellele veelgi rohkem. See on tegelikult naljakas, et iseennast justkui ei osanud varasemalt nii tähtsaks pidada, et mõista kui olulist rolli mängib puhas toit.» Anni peres kasvab nimelt peagi kaheaastaseks saav tütar Rubi.
- Võimalusel eelista kodumaist tootjat
Mida aasta edasi, seda enam hindab Anni ka kodumaiseid tootjaid. Paljuski on seda mõjutanud ka elukohavahetus.
«Kuna elan ise maal, siis näen iga päev, kuidas maainimesed rapsivad ja igapäevaselt vaeva näevad,» ütleb Anni, kelle käsi pärast seda enam välismaalt sisse toodud toiduaineid ostma ei tõuse. «Vähim, mis me teha saame, on oma ostuvalikutega nende tööd toetada.»