Miks peaks kaerasokiga vanni minema?

Naine
Copy
Foto: Bruce Mars / Pexels

Pea igal terviseteadlikul inimesel on sahvris üüratud kaerahelbevarud. Üha rohkemad võtavad aga helbed ka vanni kaasa. Selgitus on meeldivalt lihtne.

Kui sul on kas ärritunud või kuiv nahk, pole su vanniskäik pooltki nii nauditav kui teistel, sest kuum vannivesi paneb naha pärast kümblust ebameedivalt torkima ja sügelema. 

Seevastu kaerahelbevann mõjub kuivale nahale tõelise palsamina. Täida kas tühi lõhnakotike või õhuke sokk poole tassitäie kergesti sulavate kaerahelvestega. Just vannivees ilmneb helveste tõeliselt tervendav mõju õrnale nahale. 

Kui sul vanni ei ole, küll aga kuiv nahk, siis võid kaerasoki või -kotikese ka duši alla kaasa võtta ja sellega keha üle hõõruda. Lase paar minutit toimida ja seejärel pese maha. 

Enne kasutamist pehmenda sokki kraanikausis. 

Lisandid

Kui sul pole väga suuri nahaprobleeme, võid kotti panna veel mõned lavendliõied või lisada vette lavendliõli. Ka pett suurendab kaeravanni võlutoimet. 

Vesi olgu pigem meeldivalt soe, mitte kuum, ja 20 minutit on just paras aeg, et nahk sellega veel rahuldavalt toime tuleks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles