4 snäkkimise nippi, mis aitavad sul tööpäeva lõpuni vastu pidada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Natalya Danko / PantherMedia / Scanpix

Me kõik teame seda tunnet, kui pärastlõunal lihtsalt enam ei jaksa. Uni tuleb peale ja kõht hakkab ka tühjaks minema. Siin on neli lihtsat nippi, mida snäkkimisel meeles pidada.

1. Mõtle ajastusele

Pärast hommiku- või lõunasöögi söömist, kulub toidu seedimisele keskmiselt kolm kuni viis tundi. Kui kahe toidukorra vahele jääb pikem paus kui viis tundi, tuleb haarata snäki järgi. Vastasel juhul tunned ennast väga väsinuna ja sul on raske keskenduda. 

2. Snäkk võib olla ka jook

Kuigi sõna snäkk seostub ilmselt tahke toiduga, ei pea see sugugi nii olema. Väga hea snäkk on näiteks ka 100 protsendiline puuviljamahl, kus on erinevad vitamiinid ja kuhu ei ole lisatud suhkruid. Samuti on heaks snäkiks ise tehtud smuuti.

3. Haara valgu järele

Valgurohke hommikusöök hoiab sul pikemalt kõhu täis, kuid lisaks sellele aitavad valkudes olevad aminohapped võidelda väsimusega. Mõtle sellele, kui endale töö juurde snäkki kaasa valid. 

4. Teeskle, et tegemist on väikese einega

Kui mõtled, et snäkk on eraldi väikene toidukord, valid suurema tõenäosusega tervisliku ja toitaineterohke variandi, mis ei põhjusta hiljem suurt veresuhkru kõikumist, kirjutab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles