Need toiduained säilivad kauem, kui paned nad külmkappi.
6 toiduainet, mis säilivad külmikus paremini
1. Sidrunid ja laimid
Tsitruselised võivad kaotada oma mahlakuse ja maitse, kui nad nädalaks ajaks või pikemaks lihtsalt kappi seisma jätta. Mahlakuse säilitamiseks tasub nad panna plastikkotti ja siis külmkappi.
2. Orgaaniline maapähklivõi
Kuigi maapähklivõi ei pea iseenesest külmikus olema, siis orgaanilised pähklivõid ei sisalda säilitusaineid ja peaksid sellepärast külmas olema. Avatud maapähklivõi säilib riiulis tavaliselt kaks kuni kolm kuud, aga orgaaniline variant ei säili toatemperatuuril kauem kui paar nädalat.
3. Tordid ja koogid
Tortide ja kookide külmikus säilitamine aitab vältida nende kuivamist. Kuigi enamik torte ja kooke võivad jahedas köögis paar päeva edukalt olla, peaksid vahukoore ja värskete marjadega variandid kohe pärast serveerimist tagasi kappi minema.
4. Avokaadod
Kui tahad avokaadosid kauem säilitada, tasub nad panna külmkappi. Külmik takistab nende varajast valmimist.
5. Sojakaste
Sojakastet ei pea tegelikult külmikusse panema, sest oma suure soolasisalduse tõttu säilib ta hästi ka toatemperatuuril. Küll aga maitseb sojakaste paremini, kui teda on külmas hoitud.
6. Sinep ja mädarõigas
Kuigi sinep ja mädarõigas ei lähe toatemperatuuril halvaks, kaotavad nad aja jooksul oma terava maitse, kirjutab Insider.