Õelad netikommentaatorid võtavad piitspeenikese supermodell Bella Hadidi keha kallal

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Supermodell Bella Khair Hadid poseeris ajakirjale Love Magazine ja tunnistas interjuus, et ta on aastaid rinda pistnud madala enesehinnanguga ja alles nüüd tunneb ta end oma kehas hästi. Kuigi modelli pihtimus on siiras, on reaktsioon sellele valdavalt negatiivne, sest modell näeb ebatervelt peenike välja.

Ajakiri avaldas Youtube’is videoklipi, milles Bella Hadid ütleb, et oli lapsena väga madala enesehinnanguga ning vanemate õdede poole üles vaadates oli raske iseennast leida. Kõige ilusama on ta end tundnud alles viimase kahe aasta jooksul, kui tal on enda sõnul tervis kõige paremas korras, teda ümbritseb armastus ning ta tunneb end oma nahas väga mugavalt ja ei muretse selle pärast, millisena teised teda näha soovivad.

Modelli sõnavõtt ja videos nähtud poseerimine on toonud aga hoopis vastupidise reaktsiooni kui oodati, edastab Yahoo. Ajakirja lugejad ja heidavad ette, et Bella Hadid teeb teiste naiste olukorra veelgi raskemaks, sest idee, et endaga saab rahul olla vaid alakaalulisena, paneb naisi end näljutama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ? (@bellahadid) on

«See on nii kurb,» kirjutab üks arvamust avaldanud naine. «Ta räägib endaga leppimisest samal ajal kondikubuks närbudes. Modellitööstus on oma ilustandarditega barbaarne ja vastik.»

Paljud heidavad ajakirjale ette, et nad anoreksiat propageerivad ning tähelepanuväärne on ka see, kui palju miinuseid on Bella Hadidi videoklipp Youtube’is saanud. Rahvas ei ole nähtuga rahul.

Teisel pool on aga need, kelle sõnul peaks ajakiri 22-aastast modelli kommentaatorite eest rohkem kaitsma, sest ka inimese luukereks nimetamine on netikius ja kehade häbistamine. «Mõnel inimesel ongi selline keha ja ta ei saa sinna midagi parata,» toob üks kirjutajatest välja.

See ei ole esimene kord, kui modell Bella Hadid jääb lõmpsijate lõugu. Alles hiljuti oli suur Victoria’s Secreti pesu-show, kus ta üles astus. Hadid postitas Instagrami endast foto aluspesus ja kirjutas juurde, et tunneb end õnnelikuma ja tervemana kui kunagi varem. Pärast seda, kui jälgijad ta vihasõnumitega üle valasid, kirjutas Hadid postituse juurde sulgudesse, et kehatüübid ongi erinevad ning reageerivad ka tervislikule toitumisele ja treeningrutiinile erinevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles