Tõeline daam! Ootamatu söök, mida Inglismaa kuninganna noa ja kahvliga sööb

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth II.
Kuninganna Elizabeth II. Foto: ANDY RAIN / EPA / SCANPIX

Buckinghami palee endine kokk Darren McGrady avaldas raamatu, milles ta kirjeldab oma tööd kuningakojas. Muuhulgas avaldab ta, et Inglismaa kuninganna Elizabeth II sööb ka banaani noa ja kahvliga, sest kardab välja näha «nagu ahv».

McGrady sõnul lõikab kuninganna esiteks noaga ära banaani otsad ning seejärel lõikab koore pikuti lahti ja vajutab selle servad kahvliga laiali. Kui banaani on ettevalmistatud, lõikab ta sellest ükshaaval viilud, mis suhu pistab, edastab Daily Mail.

Etiketieksperdi William Hansoni sõnul on see suursugune tehnika, mille ta heaks kiidab. Kuningannale teissugune banaani söömine ei sobikski. Enamasti pakutakse puuvilju pärast põhirooga ning banaan on üks kõige lihtsamaid vilju, mida menüüsse lisada.

Kuningakoja endine kokk McGrady on varem öelnud, et kuninganna ei ole tegelikult väga suur toidunautleja ning talle meeldib pidusööke korraldada pigem teiste jaoks. Ise sööb ta siis harva. «Tema sööb selleks, et elada,» teab kokk. «See on hoopis prints Philip, kes elab selleks, et süüa. Temale meeldib söök, ta tunneb selle vastu huvi ning tahab teada, kust see tuleb. Kuninganna aga mitte eriti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles