3 kuulsate naiste surma, mis on senini lahendamata

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees / Scanpix / Vida Press

Kui kuulus inimene sureb ning õhku jäävad küsimused, miks tema elu lõppes, tekib kiirelt väga palju erinevaid vandenõuteooriaid.

Selles nimekirjas ei keskendu me erinevatele teooriatele, vaid toome välja kuulsad inimesed, kelle surmasid ümbritsevad senini mitmed küsimused.

Brittany Murphy
Brittany Murphy Foto: WILL BURGESS / REUTERS/Scanpix

Brittany Murphy (1977-2009)

Murphy sai kuulsaks 1995. aasta filmiga «Clueless», kus tema kanda oli nö inetu pardipoja roll. Noore naise surm 2005. aastal oli šokeeriv ja ootamatu. Koroner Ed Winteri sõnul ei tundnud Brittany mõned päevad enne surma end hästi ning kaebas külmetuse üle. Algselt pandigi kirja, et tegemist oli loomuliku surmaga, kuid hiljem selgus, et näitleja oli enne surma tarbinud palju käsimüügiravimeid ning olnud hädas ka kopsupõletikuga.

Mis veel kummalisem: mõned kuud hiljem suri tema abikaasa Simon Monjack täpselt samade asjaolude tõttu. Lõpuks toodi välja teooria, et surmade põhjuseks oli must hallitus ja ka Brittany ema toetas seda mõtet, kuid Simoni perekond usub mürgitamist.

Natalie Wood aastal 1955 filmis "Rebel Without a Cause"
Natalie Wood aastal 1955 filmis "Rebel Without a Cause" Foto: Rights Managed / WARNER BROS / Ronald Grant Archi/Scanpix

Natalie Wood (1938-1981)

Natalie mängis mitmetes armastatud filmides, näiteks «Miracle on 54th Street» ja «West Side Story», kui 80ndatel võttis elu aeglasemad tuurid. Wood oli elu aeg kartnud uppuda, kuid kurioossel kombel ta just nii hukkus.

1981. aasta novembris oli Wood Catalina saarel uue filmi võtetel. 28. novembri õhtu veetis Wood koos näitleja Christopher Walkeni ja abikaasa Robert Wagneriga jahil Vaiksel ookeanil, aga nende seiklus lõppes traagiliselt ja 30. novembril teatasid ajalehepealkirjad, et 43-aastane Wood leiti uppununa. Naise näol ja kätel tuvastati verevalumid, aga mis täpselt sel õhtul juhtus, on senini teadmata.

Nancy Spungen aastal 1977 Roxy Clubis
Nancy Spungen aastal 1977 Roxy Clubis Foto: Vida Press

Nancy Spungen (1958-1978)

Sa ei pruugi ära tunda seda nime, kuid kui sa tead, kes on Sid Viscious, tead sa ka, kes on Nancy – Sid ja Nancy on saanud vaat et moodsa aja Romeoks ja Juliaks. Sid Viscious tuli Sex Pistolsist ära vaid pärast ühe stuudioalbumi ilmumist, kuid see album on senini legendaarne ja põhimõtteliselt muutis kogu punkroki maailma.

Aastal 1978 oli aga Sid koos Nancyga põgenenud kuulsasse Chelsea hotelli. Saatuslikul õhtul tarbis paar rohkelt narkootikume ja alkoholi nagu nad olid teinud järjest juba kuude kaupa. Usutakse, et järjekordse pummelungi käigus pussitas Sid Nancyt, kuid on neid, kes arvavad, et süüdlaseks olid hoopis narkodiilerid. Igal juhul leiti Nancy 12. oktoobril hotelli vannitoast, kraanikausi alt põrandalt. Surma põhjuseks üks noahaav kõhus. Mis tegelikult juhtus, ei saa me aga kunagi teada, kuna Sid võttis tõe endaga hauda kaasa. Ta suri vaid neli kuud pärast Nancyt heroiini üledoosi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles