Kuidas kiire elutempoga füüsilist aktiivsust säilitada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Sügise saabudes valmistuvad kõik taas argirutiiniks. Kuidas kohustuste kõrvalt aktiivne püsida?

1. Tee enda to-do list ümber

Inimestel on tavaliselt kaks kohustuste nimekirja: teen ja peaks tegema. Esimeses on hommikul vara ärkamine, toidupoes käimine, pesu triikimine ja nii edasi. Teises «peaks tegema» listis on sellised asjad nagu trenn, tervislikum toitumine. Probleem on selles, et tavaliselt tehakse ära esimese listi asjad, kuid teine nimekiri lükatakse pidevalt edasi. Ja teises nimekirjas on tavaliselt tegevused, mis aitavad meil püsida tervemana.

Pane enda nimekirjad kirja ning seejärel vaheta nimekirjades kaks asja omavahel ära. Nii saad aeg-ajalt kohustuste vahele ära teha mõne teisejärgulisema kohustuse, mis sulle endale hästi mõjub.

2. Alusta kätekõverduste võistlust

See võib kõlada kui kooli kehalise kasvatuse tund, kuid kätekõverdus annab kehale väga mitmekülgse pingutuse. Kätekõverdused hõlmavad suurt osa sinu kehast ning panevad tööle pea iga lihase. Võta endale eesmärgiks: kuni talve saabumiseni iga päev 10-15 kätekõverdust. Naistel on ülemine keha loomult nõrgem, seega väikesed variatsioonid alguses aitavad talve saabudes jõuda eesmärgini.

3. Sea sammudele eesmärk

Tänapäeval on erinevad tehnikavidinad võimelised jälgima sinu samumude arvu. Sea endale eesmärgid, mitu sammu igal päeval saavutama peaksid. Palju räägitakse 10 000 sammust, kuid võta eesmärgiks näiteks 8000. Seda on lihtsam saavutada ning saavutatavate eesmärkidega püsib ka motivatsioon kõrgemal.

Allikas. Woman's Day

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles