Ligi kahemeetrine naine selgitab, miks ta tahaks veel pikem olla

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melanie Coulson.
Melanie Coulson. Foto: James Ward/Caters News / Scanpix

Inglismaalt Mansfieldist pärit 46-aastane Melanie Coulson on 193 cm pikk. Aastaid põdes ta oma pikkust nii väga, et kandis vaid madala tallaga jalatseid ja kõndis küürus seljaga, et varju jääda. Tänu tütarde toetusele on ta aga kompleksidest üle saanud ja kannab nüüd uhkusega kõige kõrgema kontsaga kingi, püüdes veelgi rohkem silma hakata.

Nooruses kannatas Melanie sügavalt talle pidevalt osutatud soovimatu tähelepanu all, sest ta ei suutnud leppida oma tavatu pikkusega. Siiani meenutab ta kurbusega hetki, kui võõrad tema üle tänavale naersid, sest pidasid teda naiseriietes meheks, kirjutab Daily Mail.

Tegelikult on Melanie nii pikad jäsemed haruldase päriliku haiguse sümptom. Marfani sündroom mõjutab keha sidekude ja selle peamiseks sümptomiks ongi väga pikk ja peenike figuur nagu Melaniel, kes oli juba teismelisena 193 cm pikk.

Melanie Coulson nooruses.
Melanie Coulson nooruses. Foto: Caters News Agency/ Scanpix

«Mul on teiste suhtumise pärast väga raske olnud,» tunnistab ta. «Inimesed mõistvad mind väga kiiresti hukka. Minult on sageli küsitud, kas ma olen mees või naine või kas ma olen transvestiit. See tegi mulle alguses väga haiget.»

Kommentaarid pikkuse ja soo kohta jätsid naisele pikaks ajaks hingehaavad. Kui ta on inimestelt vastu küsinud, et miks nad teda meheks peavad, öeldakse enamasti, et ta on naise kohta liiga pikk. «See teeb mind kurvaks, et inimesed on nii pinnapealsed,» ütleb ta.

Melanie Coulson.
Melanie Coulson. Foto: James Ward/Caters News / Scanpix

Melanie jala sisepikkus 91 cm, mis teeb poest riiete leidmise väga keeruliseks. Enamasti tuleb tal tellida riideid üksikutelt brändidelt, kes teevad riideid just pikkadele inimestele.

Melanie Coulson.
Melanie Coulson. Foto: James Ward/Caters News / Scanpix

Erilise välimusega leppimine võttis naise sõnul väga kaua aega ja see ei tulnud üleöö. Olulist toetust leidis ta aga oma tütardelt, kes on nüüd täiskasvanud. Tütarde abil püüab ta sotsiaalmeedias levitada kehapositiivsust ja on õppinud tähelepanu nautima. «Nüüd on mu elumoto: ma olen sündinud silma hakkama, mitte teiste sekka sulanduma,» kuulutab ta.

Melanie Coulson.
Melanie Coulson. Foto: James Ward/Caters News / Scanpix

«Näen oma Instagrami piltide ja Youtube’i videote kommentaaridest, et ma juba olen paljusid inimesi aidanud. Ütlen puhtast südamest, et mulle meeldib mu pikkus ja ma tegelikult isegi tahaks veel pikem olla. Mulle meeldib teiste pikkade naistega kohtuda ja neid imetleda. Postitan ka nende pilte oma Instagrami kontole,» on ta rõõmus, et on endaga rahu teinud. «Ma ei oleks kunagi arvanud, et nii paljudele inimestele meeldivad pikad naised.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles