Maailma kõige rohkemate autasudega kokk, prantslasest Joel Robuchon, lahkus meie hulgast esmaspäeval 73-aastasena.
Suri maailma enim hinnatud kokk
Robuchonile on omistatud enim Michelini tähti ja tema firmamärgiks oli lammutada restoraniseinu, et külastajatel oleks võimalik näha, kuidas nende toit valmib.
The Local kirjutab, et Robuchoni nimetati korduvalt sajandi kokaks ning tema restoranid tegid fine dining’u alal tõelise revolutsiooni kolmel erineval kontinendil, kogudes kokku 31 Michelini tähte.
Robuchoni L’Atelieri restoranide sabades seisid inimesed Tokyost Pariisini ja Macaoni, et näha U-kujulise laua taga istudes, kuidas kokad töötavad.
Nooruses oli Robuchon sootuks preester, kuid avastas kokanduse enda jaoks 15-aastaselt. Tema täiuseihalus ja töökus muutsid ta kiirelt hinnatud kokaks ning juba 30-aastaselt vedas ta Pariisis, Concorde Lafayette’i hotellis restorani.
Üleilmset hinnatud kokk suri vähki ning heitis hinge Šveitsis, Genfis.