Kas naised piiravad söömist, et alkoholi joomine kaalule liiga ei teeks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs läbi viidud uuringust selgub, et noored naised jätavad söögikordi vahele, sest siis saavad nad kilokalorite pärast muretsemata rohkem alkoholi tarbida.

Taoline käitumisviis mõjutab sealmail tuhandeid noori täiskasvanud naisi, kes iga hinna eest saledat joont üritavad hoida, vahendas Õhtuleht Online.

Missouri ülikooli teadlasterühm leiab, et on äärmiselt oluline valgustada naisi säärase käitumisega kaasnevatest ohtudest: muuhulgas võib see kahjustada kognitiivseid võimeid ja elutähtsaid organeid.

Uuringus osalenud 1000 üliõpilasest tunnistas 25 protsenti nais- ja 11 protsenti meestudengeid, et piiravad oma päevast kilokalorite tarbimise kogust, et öösel muretumalt napsu võtta.

Teiste toidukoguste piiramise põhjustena mainiti ära, et tühjema kõhuga jääb kiiremini purju, see aitab raha säästa ning kaaslaste silmis populaarsena püsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles