Kust on tulnud komme kuninglikul paaril pärast pulmi palee rõdul suudelda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: / AP

On vähe neid asju, mis oleks romantilisemad kui suudlus. Eriti, kui see hõlmab rõdu. Aga kui osalised on vastabiellunud kuninglikud kõrgused, purustab romantilisuse mõõdik kiirelt kõik piirid. Kust on tulnud komme kuninglikel paaridel lossi rõdul avalikkuse ees suudelda?

Rõdule ilmumine ja avalikult suudlemine on tegelikult küllaltki uus traditsioon. Ajakiri Britain Magazine teab rääkida, et kuninganna Victoria oli esimene, kes 1840. aastal pärast prints Albertiga abiellumist Buckinghami palee rõdule suundus. Algselt kasutasid kuninglikud kõrgused rõdu, et tervitada masse. Seal suudlemiseni läks veel päris pikalt aega.

Väljaande Town & Country info kohaselt kasutas kuninglik pere rõdu teist korda 1858. aastal, mil toimus printsess Victoria pulm. Sellest alates on olnud kuningliku pulma järgne rõdu külastus protokollis.

Prints Charles ja Diana Spencer olid 1981. aastal esimesed, kes rõdul suudlesid. Rõdukülastusest suudluseni läks aega 141 aastat, kirjutab EliteDaily. Teine suudlus leidis aset viis aastat hiljem, mil abiellu astusid Andrew (kuninganna Elizabeth'i teine poeg) ja Sarah Ferguson. Kolmas ja kõige hiljutisem suudlus leidis rõdul aset 2011. aastal, mil abielu sõlmisid prints William ja Kate Middleton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles